De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Deze Nokia-smartphones komen in 2018 uit’

Thomas Haenen
3 januari 2018, 9:46
1 min leestijd
‘Deze Nokia-smartphones komen in 2018 uit’

Nokia heeft minstens vier nieuwe smartphones op de planning staan voor de komende maanden, zo suggereren bestanden ontdekt in de bron van Nokia’s camera-app.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Nokia-smartphones 2018

De Nokia 1, Nokia 4, Nokia 7 Plus en Nokia 9 zijn in ontwikkeling, zo ontdekte MySmartPrice. Verwijzingen naar alle vier de smartphones zijn te vinden in de camera-app van de Nokia 5. In de broncode van de app staan sinds kort logo’s voor alle vier de onaangekondigde smartphones.

Overige details over de vier nieuwe toestellen zijn niet in de broncode te vinden. De Finse fabrikant zelf heeft het bestaan van de nieuwe toestellen ook nog niet bevestigd. Het feit dat ze nu al opduiken in de broncode suggereert echter dat een onthulling nabij is.

Nokia-smartphones 2018

De Nokia 1 wordt het absolute instapmodel en kost mogelijk slechts 70 euro. De hardware is dan ook niet bijster krachtig. Wel loopt de smartphone direct op Android 8.0 (Oreo). De Nokia 4 en Nokia 7 Plus zijn nog niet eerder uitgelekt, maar de naam suggereert dat het om midrange smartphones gaat.

Tot slot is er de Nokia 9. Volgens bronnen beschikt het vlaggenschip over een gebogen, voorkantvullend scherm dat doorloopt in de zijkant. Op het design na is de smartphone mogelijk vrijwel volledig identiek aan de Nokia 8, die al in Nederland verscheen. Zo zijn de specificaties ongewijzigd: een 5,5 inch oled-scherm met QHD-resolutie, 4GB werkgeheugen en dubbele Carl Zeiss-camera.

Nokia 6 (2018) onthulling nabij

Daarnaast doken er deze week geruchten op over een Nokia 6 (2018), een verbeterde versie van de Nokia 6. Dat toestel wordt mogelijk al aanstaande vrijdag onthuld op een evenement in China. Volgens de laatste geruchten heeft het toestel een 5,5 inch-scherm met full hd-resolutie, Snapdragon 630-chipset en 4GB werkgeheugen. De 16 megapixel-camera achterop is ongewijzigd. Of en wanneer de Nokia 6 (2018) naar Nederland komt, is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 6 Android
Nokia 6 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu