De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze nieuwe Nokia-smartphones worden begin januari aangekondigd

Thomas Haenen
4 december 2017, 15:28
1 min leestijd
Deze nieuwe Nokia-smartphones worden begin januari aangekondigd

Nokia trapt volgend jaar mogelijk af met een aantal nieuwe Android-smartphones. Na veel budgetsmartphones in 2017 begint 2018 met een tweetal toptoestellen.

Lees verder na de advertentie.

Aankondiging Nokia-smartphones 2018 binnenkort

HMD Global, het moederbedrijf achter de recente Nokia-telefoons, presenteert op 19 januari verschillende nieuwe smartphones. Volgens het doorgaans betrouwbare MyDrivers worden de toestellen op een evenement in China gepresenteerd. Nieuwe toestellen van het bedrijf worden altijd als eerste daar gepresenteerd, en verschijnen vervolgens enkele weken of maanden later ook in Nederland.

nokia-smartphones 2018

Het zou gaan om de Nokia 8 en Nokia 9, twee toestellen waarover in de voorbije weken al veel is uitgelekt. De Nokia 9 wordt waarschijnlijk een echt vlaggenschip, inclusief voorkantvullend scherm. Het bedrijf gaat Samsung, LG, Apple en anderen achterna en schrapt de randen rond het beeld zoveel mogelijk. Het toestel krijgt mogelijk zelfs een gebogen beeldscherm dat doorloopt in de randen, waarmee Nokia één van de eersten is die Samsung hierin volgt.

Een nieuwe Nokia 8

Veel opvallender is de mogelijke aanwezigheid van de Nokia 8, omdat de Finse fabrikant recentelijk al een toestel met dezelfde naam presenteerde. Die variant was Nokia’s eerste high-end smartphone, uitgerust met dezelfde Snapdragon 835-chip die ook in andere vlaggenschepen zit. Deze opvolger zou ongeveer dezelfde hardware hebben, maar nu met een voorkantvullend scherm.

Op papier zou Nokia hiermee twee sterk vergelijkbare smartphones afleveren. Mogelijk krijgt de Nokia 9 een iets meer premium uitstraling, met luxere materialen en een gebogen scherm. Overige specificaties van beide smartphones zijn nog onbekend, maar het is niet ondenkbaar dat de 9 tevens een betere camera krijgt. De Nokia 8 dient als het betaalbare vlaggenschip, terwijl de 9 voor een hogere prijs het beste van het beste biedt.

Of beide smartphones ook daadwerkelijk in Nederland verschijnen, is nog onbekend. Daar horen we begin januari waarschijnlijk meer over.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: MyDrivers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu