De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nokia: ‘dit kun je van onze smartphones verwachten in 2019’

Thomas Haenen
7 december 2018, 11:12
2 min leestijd
Nokia: ‘dit kun je van onze smartphones verwachten in 2019’

Deze maand viert het nieuwe Nokia alweer zijn tweede verjaardag. Het bedrijf heeft grootse plannen voor de toekomst, en belooft in 2019 onder andere met meer innovatie en vlaggenschepen te komen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia-smartphones in 2019: dit gaat er gebeuren

Na een afwezigheid van enkele jaren heeft Nokia zichzelf succesvol weten te heruitvinden. Het merk werd in december 2016 opnieuw geïntroduceerd door HMD Global en heeft sindsdien een behoorlijk succesvolle tijd achter de rug. Het bedrijf heeft in slechts twee jaar tijd al 70 miljoen mobiele telefoons verkocht, en is daarmee inmiddels groter dan bijvoorbeeld OnePlus en HTC.

Vooral budgetsmartphones als de Nokia 6 en Nokia 7 Plus zijn succesvol geweest, maar het bedrijf zegt in gesprek met WinFuture dat het de komende tijd ook meer succes wil hebben op de markt voor dure telefoons. Vanaf 2019 kunnen we meer high-end toestellen van Nokia verwachten.

1. Meer high-end smartphones met unieke features

Wat we precies kunnen verwachten, laat de Finse fabrikant nog niet los. Wel wordt er ‘meer innovatie’ beloofd voor de komende jaren. Hoewel Nokia nu smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding biedt, weet het bedrijf zich nog niet te onderscheiden met specifieke features voor zijn toestellen. Dat is bij de high-end markt wel een vereiste voor succes. Het gerucht gaat dat het bedrijf begin volgend jaar de Nokia 9 aankondigt, een Android-toestel met vijf camera’s achterop.

2. Geen gamingsmartphones

Nokia heeft dan weer geen interesse in gamingsmartphones. Hoewel we het afgelopen jaar toestellen als de ASUS ROG Phone en Huawei Mate 20X zagen, ziet Nokia niets in een toestel enkel voor gamers. Wel zegt het bedrijf meer jonge gebruikers te willen lokken met reclamecampagnes gericht op gamers.

3. Meer accessoires

Ook gaat Nokia meer geld steken in klantenservice en community. Het bedrijf wil een hechtere band hebben met zijn gebruikers en wil daarom betere service bieden. Tevens staan er meer accessoires op de planning, zodat Nokia naast smartphones een compleet ecosysteem aan producten kan aanbieden.

4. Meer ingewikkelde namen

Eén ding wat voorlopig niet gaat veranderen: de ingewikkelde namen die Nokia hanteert. Elke opvolger dan een bestaand Nokia-toestel zal worden aangeduid met ‘.1’ of ‘.2’ erachter. Dat zorgt voor complexe situaties: in het afgelopen jaar alleen al bracht het bedrijf de Nokia 7, Nokia 7 Plus en Nokia 7.1 uit. Deze week kwam daar zelfs de Nokia 8.1 bij, die door het bedrijf een ‘spirituele opvolger’ van de 7 Plus wordt genoemd.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu