De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-smartphone van Nokia een feit: Finnen bevestigen Nokia X

Redactie
19 februari 2014, 11:37
1 min leestijd
Android-smartphone van Nokia een feit: Finnen bevestigen Nokia X
Nokia X

De Finse mobieltjesfabrikant Nokia heeft zijn eerste Android-telefoon daadwerkelijk bevestigd. De Nokia X wordt, volgens alle lekken, een low-end model dat niet met de huidige Lumia-lijn van Nokia gaat concurreren. Daarmee zou Microsoft, dat Nokia recentelijk overnam, zichzelf niet in de vingers willen snijden om het marktaandeel van Windows Phone te verkleinen.
Het low-end model is daarbij mogelijk alleen bedoeld voor opkomende markten als Afrika, Azië en Zuid-Amerika, waar Windows Phone nog niet heel erg aanslaat. Een goedkope Android-telefoon die gebruik kan maken van het app-ecosysteem van Googles mobiele besturingssysteem, zou voor Nokia een slimme zet zijn om zijn inkomsten te verhogen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia X: specs

De Nokia X krijgt naar verluidt een 4 inch WVGA-scherm (rond de 800×480 pixels), 1GHz dualcore-processor van Qualcomm, 512MB werkgeheugen, 5 megapixel-camera en Android 4.4 KitKat. Ook is er een accu van 1530 mAh en een microSD-kaart-slot aanwezig. De Android-versie is zodanig aangepast dat gebruikers Googles mobiele besturingssysteem niet meer direct zullen herkennen, net zoals Amazon met hun Kindle-lijn doet.

Nokia Normandy onthulling

De Android-smartphone van Nokia zou in verschillende kleuren verschijnen, waaronder in het groen, wit, geel, blauw, rood en zwart. Specificaties van de smartphone zijn nog niet bekend. Het design van de Nokia Android-smartphone is in lijn met de huidige Lumia-lijn, die voornamelijk bestaat uit felgekleurde plastic smartphones die zeer robuust en vrij zwaar zijn.

Nokia gaat de Nokia X tijdens de Mobile World Congress, die volgende week plaatsvindt, onthullen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu