Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Nieuwe Nokia X wordt op 27 april aangekondigd’

Rick van der Veer
16 april 2018, 16:52
1 min leestijd
‘Nieuwe Nokia X wordt op 27 april aangekondigd’

HMD Global heeft het merk Nokia nieuw leven ingeblazen met een reeks smartphones voor iedere prijscategorie. Nu zou het bedrijf ook de Nokia X van een aantal jaar geleden opnieuw uit willen brengen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia X opgedoken

Nokia X gerucht

Op een aantal reclameposters in China is een vernieuwde versie van de Nokia X opgedoken. De posters tonen een smartphone met een grote X op het display, inclusief de datum van 27 april. Het is aannemelijk dat het toestel op die datum wordt aangekondigd.

Wat precies de specificaties van de Nokia X zijn, is nog onduidelijk. Als het toestel in lijn is met zijn voorganger, wordt het een goedkope middenklasser. Ook is het niet zeker of het toestel buiten de Aziatische markt wordt uitgebracht.

De Nokia X werd een paar jaar geleden uitgebracht door Microsoft, toen de merknaam Nokia nog bij dat bedrijf hoorde. De smartphone werd alleen in China uitgebracht, en was het eerste Nokia-toestel dat op Android liep. Met de Nokia X van toen wist Microsoft echter geen succes te behalen, waardoor het toestel niet in de rest van de wereld op de markt is verschenen.

Nokia in Nederland

Nokia timmert in de tussentijd hard aan de weg in Nederland. Zo is de in februari aangekondigde Nokia 6 (2018) net uitgekomen in Nederland. Ook de Nokia 7 Plus is een goede twee weken te koop in ons land, en heeft bovendien zojuist een update naar Android 8.1 (Oreo) ontvangen. Deze update is ook net uitgebracht voor de Nokia 5 en Nokia 6, twee smartphones die vorig jaar op de markt werden gebracht.

Op de hoogte blijven van het laatste Android-nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: ITHome
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu