De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nokia X onthulling vindt plaats tijdens MWC’

Gijs Ettes
11 februari 2014, 7:51
1 min leestijd
‘Nokia X onthulling vindt plaats tijdens MWC’
Nokia Normandy onthulling

Volgens het doorgaans welingelichte Wall Street Journal zal de Nokia X onthulling plaatsvinden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De Amerikaanse krant heeft gesproken met anonieme bronnen bij Nokia die aangeven dat, ondanks de overname door Microsoft, er eind deze maand een Nokia-smartphone met Android zal worden gepresenteerd. Het toestel krijgt mogelijk de naam Nokia X.

De X is de afgelopen tijd vaker onderwerp van gesprek geweest. Zo bevestigde een Indiase Nokia-directeur eerder dat er een Nokia Android-telefoon zal worden uitgebracht in maart, waardoor een perspresentatie eind deze maand niet eens zo verrassend is. De Nokia X maakt onderdeel uit van de Asha-lijn met budgettoestellen en draait waarschijnlijk op een zwaar aangepaste versie van Android. Hierdoor zullen weinig gebruikers doorhebben dat ze daadwerkelijk gebruikmaken van Googles besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Nokia X specificaties

De Nokia X wordt net als de huidige telefoons in de Asha-lijn bijzonder kleurrijk. Het toestel wordt namelijk beschikbaar in het groen, wit, geel, blauw, rood en zwart, maar krijgt een design dat waarschijnlijk veel weg heeft van de duurdere Nokia Lumia.

Over de specificaties van de Nokia X kunnen we vooralsnog alleen speculeren. Het huidige prototype van de Nokia Android-smartphone heeft een 4 inch-scherm met een resolutie van 854×480 pixels en een dualcore-processor van Qualcomm. Op enkele screenshots (bekijk Nokia’s Android interface) die de afgelopen tijd zijn uitgelekt, is te zien hoe Nokia het Android-besturingssysteem in een soort Windows Phone-design heeft gegoten.

Lees meer over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu