De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nokia geeft valse info: Géén 1 miljoen Nokia X pre-orders in China

Wouter Nijsen
16 maart 2014, 11:51
2 min leestijd
Nokia geeft valse info: Géén 1 miljoen Nokia X pre-orders in China
Nokia X

Nokia meldde deze week op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, dat de Nokia X in China binnen vier dagen al een miljoen keer was voorbesteld. De goedkope Android-smartphone van het Finse bedrijf werd aangekondigd op het Mobile World Congess, en zou vanwege de aantrekkelijke prijs op de Chinese markt een gewilde smartphone zijn.

Toch is een rectificatie van Nokia na vandaag op zijn plaats. Het nieuws dat de Nokia X één miljoen pre-orders heeft in China, is vals. De Chinese online winkelketen RetailerJD.com zette onlangs een prijsvraag op waarbij deelnemers het aankomende toestel konden winnen. De opdracht was simpel: bestel de telefoon, en je kunt hem gratis krijgen. Veel mensen deden mee aan de prijsvraag, omdat registratie en betaling niet nodig was. Een druk op de pre-order-knop (zonder dat je aan een preorder vastzat) bleek voldoende.

Lees verder na de advertentie.

Alle inzendingen nam Nokia naar verluidt mee in de cijfers. Daardoor zijn de cijfers te noemen, schrijft LiveSide. Hoe vaak  het toestel wel door de Chinezen is besteld, is niet te zeggen. De verwachting is dat de telefoon het goed zal doen in het land.

De Nokia X maakt gebruik van een aangepaste versie van Google`s besturingssysteem, waarop zowel Nokia- als Microsoft-diensten beschikbaar komen.

Nokia X pre-orders nu mogelijk

Nokia X pre-orders

Het design van de Nokia Android-smartphone is in lijn met de huidige Lumia-serie, die voornamelijk bestaat uit felgekleurde plastic smartphones die zeer robuust en vrij zwaar zijn. De Nokia X wordt aangedreven door een dualcore processor die maximaal op 1GHz klokt en door een werkgeheugen van 512 MB. Er is 4GB aan intern geheugen aan boord.

De Nokia X is beschikbaar voor 89 euro, de Nokia X+ en XL komen begin tweede kwartaal op de markt en kosten respectievelijk 99 en 109 euro.

Lees meer over de toestellen in onze Nokia X hands-on.

Lees meer over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu