Nokia X is Nokia Normandy, de Android-telefoon van het Finse bedrijf

Redactie
24 januari 2014, 16:15
1 min leestijd
Nokia X is Nokia Normandy, de Android-telefoon van het Finse bedrijf
Nokia x

De Nokia Normandy, het Android-toestel van Nokia dat de laatste weken veelvuldig is uitgelekt, krijgt de naam Nokia X. Dat meldt Twitter-lekker Evleaks, die veel betrouwbare informatie naar het publiek lekt. Om een Android-toestel uit te brengen, heeft Nokia naar verluidt de interface van Googles mobiele besturingsyssteem drastisch aangepast.

Er gaan al langer geruchten over Nokia, dat op het punt zou hebben gestaan om een goedkope smartphone met een aangepaste Adroid-versie uit te brengen. Het blijft echter onduidelijk of Nokia ook na de overname door Microsoft nog steeds een Android-apparaat op de markt gaat brengen. Dat lijkt, met name door de belangen van Microsoft, erg onwaarschijnlijk. Toch duikt er steeds meer informatie over het toestel op waardoor er hoop blijft bestaan.

Lees verder na de advertentie.

Nokia Android-interface: de screenshots

Op enkele screenshots die de afgelopen tijd zijn uitgelekt, is te zien hoe Nokia Android in een soort Windows Phone-design heeft gegoten. We zien onder andere het lockscreen met notificaties, een actieve telefoonoproep inclusief verschillende opties en de inlogsectie van de Skype-app.

Bdd1OWuCIAQN_Ue

Het is mogelijk dat de screenshots afkomstig zijn van de Nokia X. De smartphone zou in verschillende kleuren verschijnen, waaronder in het groen, wit, geel, blauw, rood en zwart. Specificaties van de smartphone zijn nog niet bekend. Het design van de Nokia X is in lijn met de huidige Lumia-lijn, die voornamelijk bestaat uit felgekleurde plastic smartphones die zeer robuust en vrij zwaar zijn.

Een belangrijke eigenschap van de Nokia X is dat de smartphone goedkoop wordt. Zo heeft Nokia al een succesvolle Asha-lijn met goedkope toestellen, maar de mogelijkheden van die smartphones zijn vooralsnog erg karig. Met een Android-toestel zou Nokia goedkope smartphones kunnen aanbieden die toegang hebben tot het aanbod van Android-apps, en niet afhankelijk zijn van speciale Asha-apps.

Lees meer over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu