Deze nieuwe Nokia X7 komt waarschijnlijk naar Nederland als de 7.1 Plus

Thomas Haenen
17 oktober 2018, 12:28
2 min leestijd
Deze nieuwe Nokia X7 komt waarschijnlijk naar Nederland als de 7.1 Plus

In China heeft Nokia een nieuwe midrange-smartphone gepresenteerd, de X7. Het toestel verschijnt waarschijnlijk later ook in Nederland als de Nokia 7.1 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Nokia X7 officieel onthuld in China

De Android-smartphone is vooralsnog alleen verkrijgbaar in China, maar tot nu toe zijn alle toestellen uit deze ‘X-reeks’ op een later moment ook in Europa verschenen als ‘Plus’-toestellen. Het is dus aannemelijk dat ook deze Nokia X7 binnen enkele maanden hier als de Nokia 8.1 verkrijgbaar is. Daarmee is het de ‘echte’ opvolger voor de Nokia 7 Plus.

De Finse fabrikant introduceerde onlangs ook de Nokia 7.1. Deze X7 heeft hetzelfde design met notch, maar met een iets groter scherm van 6,2 inch in plaats van 5,8 inch. Ook op andere vlakken is het toestel net iets krachtiger dan zijn kleine broer. Zo is hij uitgerust met een Snapdragon 710-chip, 4 of 6GB werkgeheugen en minimaal 64GB opslag. Er is een relatief grote accu aanwezig met een capaciteit van 3500 mAh.

Betere camera’s, hogere prijs

Ook de camera’s hebben een upgrade gekregen. Voorop zit een selfiecamera van niet 8, maar 20 megapixel. Achterop zit een dubbele camera van 12 en 13 megapixel. De secundaire lens wordt gebruikt voor een portretmodus, waarbij de achtergrond van je foto’s blur krijgt om de voorgrond er mooier te laten uitspringen.

In China is de Nokia X7 vanaf volgende maand verkrijgbaar voor omgerekend zo’n 250 euro voor het model met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Vermoedelijk betalen we hier straks 400 euro voor de smartphone, omdat de Chinese prijs exclusief btw en invoerkosten is. Wanneer de Nokia 7.1 Plus officieel wordt aangekondigd voor de Westerse markt, is nog onbekend. De ‘gewone’ Nokia 7.1 is hier vanaf dit najaar te koop voor 349 euro.

Veel nieuwe Nokia-smartphones

In de voorbije maanden bracht Nokia in rap tempo veel nieuwe smartphones uit. Zo heeft het bedrijf inmiddels bijna een dozijn smartphones van onder de 400 euro, allemaal uitgebracht in het afgelopen jaar: de Nokia 12.13.1, 3.1 Plus5.16.1, 7.1 en nu dus waarschijnlijk de 7.1 Plus. Alle modellen beschikken bovendien over nagenoeg dezelfde features, wat het voor consumenten inmiddels lastig maakt om ze te onderscheiden.

Zoals we van Nokia gewend zijn, zit het met het updatebeleid van al deze smartphones wel goed. Nokia garandeert maandelijkse beveiligingsupdates tot drie jaar na de release, dus tot eind 2021. En hoewel de Nokia X7 nog loopt op Android Oreo, is de kans groot dat hij op Android Pie loopt tegen de tijd dat hij in het Westen verschijnt. Ook updates naar Android Q en R zijn verzekerd, want Nokia belooft twee jaar aan grote systeemupdates.

Lees meer over nieuwe Nokia-smartphones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8.1
Nokia 8.1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu