De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 manieren om noodnummers op je lockscreen te tonen

Gijs Ettes
10 augustus 2015, 13:24
2 min leestijd
3 manieren om noodnummers op je lockscreen te tonen

Als je betrokken raakt bij een ongeluk is van groot belang dat hulpverleners snel contact kunnen opnemen met een vriend of familielid. Maar hoe zorg je nu dat deze contactinformatie ook beschikbaar is als je smartphone is vergrendeld?

Lees verder na de advertentie.

Noodnummers op je lockscreen

Vrijwel alle smartphones hebben de optie om vanaf het lockscreen een 112 te bellen, zelfs als het toestel is vergrendeld of de pincode van de simkaart niet is ingevoerd. Ook zijn er smartphones, zoals de Galaxy S5 of Galaxy S6, die je de optie geven om een viertal ICE-contacten toe te voegen. Dit zijn familieleden of vrienden die hulpverleners in geval van nood kunnen bereiken.

Helaas hebben niet alle Android-smartphones een dergelijke functie, maar dat betekent niet dat je geen noodnummers op je lockscreen kunt krijgen. Hieronder lichten we drie simpele methoden uit om ervoor te zorgen dat anderen in geval van nood altijd jouw belangrijkste contacten kunnen bereiken.

1. My ICE Widget (gratis)

ice widget

Heeft jouw Android-toestel de mogelijkheid om widgets op het lockscreen te plaatsen, dan is My ICE Widget  een handige applicatie om te hebben. Deze kleine widget is te voorzien van één noodnummer en informatie over eventuele allergieën. Daarnaast kun je aanvullende eigen tekst in de widget plaatsen, om hulpverleners zo goed mogelijk te helpen. De widget is helaas wel Engelstalig, maar dat doet geen afbreuk aan de functionaliteit.

2. ICE Gegevens (2,99 euro)

ice gegevens

ICE Gegevens is een betaald en iets uitgebreider alternatief dat  je meerdere contacten laat invoeren, maar ook aanvullende  informatie over medicatie, allergieën en eventuele aandoeningen die je hebt. Daarnaast kan de app informatie over je verzekering en arts weergeven. Het design van de applicatie is vooral functioneel en sommige gebruikers melden problemen met hun wekker, maar ICE Gegevens is gelukkig wel klein (2,1MB) en compatibel met vrijwel elke Android-smartphone.

3. Phonto (gratis)

phonto noodnummers op je lockscreen

Heb je niet de mogelijkheid om een widget op je lockscreen te plaatsen, dan kan het handig zijn om de achtergrond van het scherm te voorzien van een afbeelding met de belangrijkste informatie. Met een app als Phonto kun je snel en gemakkelijk tekst (zoals namen, nummers en eventuele allergieën) aan een plaatje toevoegen. Vervolgens kun je op de meeste toestellen via ‘Instellingen > Weergave/Achtergrond’ de wallpaper van het vergrendelingsscherm aanpassen.

Tot slot kun je ook een noodnummer van een contact op je lockscreen zetten door naar ‘Instellingen > Beveiliging > Eigenaarsgegevens’ te gaan. Normaal gesproken zou je hier je eigen gegevens zetten, maar je kunt natuurlijk ook de naam het telefoonnummer van een vriend of familielid invoeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu