‘Nook Color 2 vanaf 7 november te koop bij Barnes & Noble’

Redactie
31 oktober 2011, 11:20
2 min leestijd
‘Nook Color 2 vanaf 7 november te koop bij Barnes & Noble’
'Nook Color 2 vanaf 7 november te koop bij Barnes & Noble'

Boekenwinkel Barnes & Noble is druk bezig om de volgende versie van de Nook Color zo vlug mogelijk uit te brengen. De Nook Color 2 zal naar alle verwachting 7 november in de Verenigde Staten te koop zijn. De originele 7 inch Android-tablet is vooral populair onder hackers omdat deze eenvoudig geroot kan worden en de Nook zo als volwaardige tablet gebruikt kan worden. Barnes & Noble wil de tablet zo vlug mogelijk uitbrengen om zo een voorsprong te hebben op de Amazon Kindle Fire die vanaf 15 november te koop zal zijn.

Hoewel de eerste Nook Color voornamelijk is bedoeld als e-reader werd deze al vlug geroot om als tablet te worden gebruikt. Met een 7 inch kleurenscherm met een resolutie van 1.024×600, multitouch en een 800 MHz processor is de Nook Color snel genoeg om de meeste Android-apps op te draaien. Het apparaat is handig te rooten, maar je kan ook een ontwikkelaarsversie van Android 2.2 op een MicroSD-kaart zetten en deze vanaf de MicroSD-kaart draaien zodat de originele besturingssoftware niet wordt gewijzigd. Hoe de Nook Color 2 eruit gaat zien of wat de nieuwe specificaties zijn is nog niet bekend, maar wellicht dat deze Nook flink goedkoper zal zijn dan de 249 dollar die je nu voor de tablet moet betalen.

Lees verder na de advertentie.

Barnes & Noble is in ieder geval druk bezig om haar winkels aan te passen voor de nieuwe Nook Color. Zo zou er meer ruimte zijn gemaakt om de Nook Color 2 beter te kunnen promoten. Het is voor Barnes & Noble een manier om haar tablet aan de man te brengen die webwinkel Amazon niet kan toepassen met de Kindle Fire omdat ze geen fysieke winkels heeft. Met de komst van de Nook Color 2 en de Amazon Kindle Fire lijkt de strijd om de goedkoopste Android-tablet de komende weken los te gaan barsten in de Verenigde Staten.

Bron: The Digital Reader

Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's