Nook gaat voor maart 2010 half miljoen keer over de toonbank

Redactie
25 december 2009, 14:19
1 min leestijd
Nook gaat voor maart 2010 half miljoen keer over de toonbank
nook

Er zijn dit jaar meer Nooks verkocht dan Barnes & Noble oorspronkelijk verwachtte. Dat is ook de reden waarom B&N nu met leveringsproblemen zit. Op 20 oktober 2009 werd de Nook aangekondigd, waarna onderaannemer Foxconn aan de slag ging om de apparaten te bouwen. Het originele plan was om de pre-orders op 30 november te versturen, maar dat moest worden verschoven naar 7 december. Nog steeds is een deel van de pre-orders nog steeds niet bij de kopers gearriveerd. De fysieke boekwinkels van B&N zijn allemaal uitverkocht. Klanten die de Nook in pre-order hadden besteld en het apparaat voor de kerst nog niet hadden ontvangen, krijgen van de boekhandelsketen een kadobon van $100. De Nook is de Wii van 2009…

Uit Aziatische bronnen blijkt dat er dit jaar 60.000 stuks van de Nook zijn verkocht en dat is meer dan B&N verwachtte. In het eerste jaar dat de Amazon Kindle op de markt was, werden er maar 400.000 stuks verkocht. Nieuwe schattingen wijzen erop dat er vóór maar misschien al wel 500.000 Nooks zijn verkocht. Gelukkig kan Foxconn de productiecapaciteit gemakkelijk opvoeren – als de plannen niet worden dwarsgezeten door het roemruchte Apple-tablet… daarvan verwachten analisten namelijk dat er wel 3 miljoen stuks per kwartaal kunnen worden verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Toch is de lancering van de Nook niet alleen een succesverhaal. Er waren problemen met de software, waar gelukkig een update voor is uitgebracht.

Via: TechCrunch
Lees ook ons Nook-review

Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's