Nook vertraagd wegens overweldigende vraag

nook androidBoekhandel Barnes & Noble heeft aangekondigd dat de Nook een week vertraagd is. De Nook zou eigenlijk vandaag al in de winkel moeten liggen, maar die datum is verschoven naar 7 december. Dat zou te maken hebben met de grote vraag naar de ebooklezer, die voor $259 te koop is en bij de lancering nogal een hype veroorzaakte. In vergelijking met Amazon’s Kindle heeft de Nook een aantal pluspunten, zoals een microSD-slot, Wi-Fi als aanvulling op 3G en een tweede multitouch-kleurenscherm. Het belangrijkste nadeel is de kortere batterijduur: 10 dagen in plaats van 14 dagen. Een week geleden liet Barnes & Noble weten dat de Nook tijdens de feestdagen volledig uitverkocht zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Wie een bestelling plaatste na 20 november zal de in ieder geval tot begin januari moeten wachten op de levering. Aanvankelijk had B&N gehoopt dat er vanaf maandag 30 november al beperkte voorraad van de Nook in de winkel zou liggen. Fabrikanten van ebooklezers zijn nogal terughoudend met het noemen van aantallen. Barnes & Noble heeft niet laten weten hoeveel apparaten ze hebben laten produceren en van Amazon’s Kindle en de Sony ebooklezers weten we ook niet hoeveel toestellen er nu eigenlijk zijn gemaakt en verkocht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.