De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung verlaagt Galaxy Note 7 batterijcapaciteit met update

Erwin Vogelaar
13 september 2016, 19:27
2 min leestijd
Samsung verlaagt Galaxy Note 7 batterijcapaciteit met update

Samsung verlaagt met een verplichte update de Note 7 batterijcapaciteit. Hiermee hoopt het bedrijf dat consumenten hun toestel echt gaan omruilen.

Lees verder na de advertentie.

Note 7 batterijcapaciteit

We weten inmiddels goed dat de Samsung Galaxy Note 7 problemen heeft met de accu. Deze problemen zijn zo groot dat er toestellen kunnen ontploffen of vlam vatten. Daarom is Samsung een actie gestart waarbij alle eigenaren van dit toestel hun smartphone kunnen omruilen. Veel kopers in Korea hebben daar echter geen boodschap aan en blijven hun Note 7 gewoon gebruiken. Zelfs terwijl het gebruik een gevaar voor hunzelf en voor hun omgeving kan betekenen. Daarom moet Samsung manieren verzinnen om de mensen hun toestel terug naar de winkel te laten brengen en om hun veiligheid te garanderen. De nieuwste tactiek is het verlagen van de Note 7 batterijcapaciteit.

note 7 batterijcapaciteit

Associated Press meldt dat Samsung een verplichte update gaat uitrollen, zodat deze toestellen niet meer oververhit zullen raken. Dit betekent dat de toestellen nog maar zestig procent van de originele batterijcapaciteit zullen bezitten. Samsung heeft de update aangekondigd in een advertentie op de voorpagina van de Seoul Shinmun, een Zuid-Koreaanse krant. In de advertentie stelt Samsung dat deze actie bedoeld is om de veiligheid van de consument voorop te zetten, maar het bedrijf verontschuldigd zich ook voor de ongemakken die deze update kunnen veroorzaken.

De update zal om 20 september uit gaan rollen voor de Zuid-Koreaanse klanten. Het is nog niet duidelijk of de update ook naar andere landen wordt uitgerold om klanten in bijvoorbeeld de Verenigde Staten ook naar de winkel te sturen. Vanaf 19 september zal Samsung in Zuid-Korea nieuwe Note 7-toestellen uitsturen met een veilige accu. Deze toestellen zijn eerst nog bedoeld voor de omruilactie. Het is nog niet bekend wanneer het toestel vervolgens in de Benelux verkrijgbaar zal zijn, maar dat zal nog wel even duren.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu