8 dingen die je nog niet wist over de Samsung Galaxy Note 7

Thomas Haenen
28 juli 2016, 21:00
4 min leestijd
8 dingen die je nog niet wist over de Samsung Galaxy Note 7

Vrijwel alle Samsung Galaxy Note 7 informatie ligt op straat, nu een nieuwe bron veel details over het toestel gedeeld heeft. Van aanpasbare schermresolutie tot Samsung Cloud: wij zetten het belangrijkste op een rij voor je.

Lees verder na de advertentie.

Note 7 details

Volgende week dinsdag, op 2 augustus om 17:00 Nederlandse tijd, wordt de Samsung Galaxy Note 7 officieel onthuld. Veel valt er echter niet meer aan te kondigen voor Samsung, want inmiddels is de meeste informatie al uitgelekt. Vandaag zijn er wederom een groot aantal kleine Note 7 details online verschenen, ditmaal via TalkAndroid. Die geven een goed idee van wat we van Samsungs nieuwe phablet kunnen verwachten.

Samsung Galaxy S7 edge

1. Veel gelijkenissen met de Galaxy S7

Het design van de Samsung Galaxy S7 werd veel geprezen, dus het zal voor velen goed nieuws zijn dat de Note 7 er sterk op zal lijken. De phablet wordt waterdicht waardoor deze onder de douche bruikbaar is. Er zitten aflopende randen rond het scherm, al zijn ze wat minder gebogen dan bij de Note 7 Edge. Ook de Always On-technologie voor het display is aanwezig: als de S7 op stand-by staat kun je op het scherm nog steeds notificaties en andere informatie zien.

Ook de camera’s worden vrijwel volledig overgenomen van de S7. Achterop zit een 12 megapixel-camera met Dual Pixel-sensor, die snel scherp kan stellen en ook in situaties met weinig licht goed presteert. Voorop zit een iets simpelere 5 megapixel-camera voor je selfies.

2. Maar niet alles blijf hetzelfde

De meest opvallende aanpassing aan het design: de Note 7 wordt uitgerust met een usb-c-poort. Het is Samsungs eerste smartphone met zo’n poort, want de Galaxy S7 moest het nog met micro-usb doen. Met de nieuwe poort kun je sneller opladen en het is bovendien niet meer mogelijk om de kabel er ‘verkeerd om’ in te stoppen.

cb enabler for gear vr

Daar kleeft echter wel een nadeel aan: de bestaande Gear VR werkt niet met de Note 7. Samsungs virtual reality-headset heeft een micro-usb-aansluiting die met een groot aantal eigen telefoons werkt, maar dus niet met dit nieuwste model. We kunnen daarom volgende maand waarschijnlijk óók een nieuwe Gear VR verwachten van het bedrijf.

3. Irisscanner én vingerafdrukscanner

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een irisscanner, zodat je je smartphone kunt ontgrendelen met je ogen. Dat ding kent echter aardig wat restricties, waardoor de gebruiksvriendelijkheid mogelijk in het geding komt. Goed nieuws: volgens een nieuwe bron beschikt de Note 7 ook nog gewoon over een vingerafdrukscanner.

4. Gratis Samsung Cloud voor iedereen

Samsung gaat (rijkelijk laat) de concurrentie aan met online opslagdiensten als Google Drive, Apple iCloud en Dropbox. Het bedrijf lanceert binnenkort Samsung Cloud, een eigen alternatief voor die diensten. Bezitters van Galaxy-toestellen als de Note 7 krijgen een niet al te ruime 5GB aan data gratis. De app wordt meegeleverd met elk exemplaar van de Note 7.

5. Toch geen 6GB werkgeheugen

Eerder dit jaar hoorden we nog geruchten dat Samsung de Galaxy Note 7 zou uitrusten met een zeer ruimte 6GB werkgeheugen. Nu lijkt het er op dat Samsung tóch voor 4GB kiest. Het goede nieuws is dat het basismodel wel direct over 64GB opslagruimte beschikt, meer dan je bij vrijwel alle concurrenten krijgt.

galaxy note 7 renders

6. Vier kleuren

Samsung zal de Galaxy Note 7 gaan verkopen in vier kleuren, maar ze zullen niet direct overal beschikbaar zijn. Het toestel wordt gelanceerd in het zwart en zilver. Op een later moment volgen ook nog een blauwe en gouden variant, al is nog onduidelijk wanneer precies en in welke landen deze kleuren verkocht zullen worden.

7. Aanpasbare schermresolutie

Net als Samsungs eerdere vlaggenschepen wordt de Note 7 uitgerust met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat zorgt voor haarscherp beeld, maar heeft ook een negatief effect op de accuduur. Hoe hoger de resolutie, hoe meer kracht vereist wordt. Samsung zou gebruikers daarom tegemoet willen komen met een aanpasbare resolutie. Kun je leven met iets grovere pixels, dan biedt de Note 7 een optie voor een resolutie van 720 bij 1280 pixels.

Samsung Galaxy Note 7 blauw

8. Note 7 S Pen verbeteringen

De S Pen wordt met de Note 7 wederom iets slimmer. Samsung gaat de stylus voorzien van enkele extra features, waardoor je hem onder andere als vergrootglas zult kunnen gebruiken. Ook wordt het Air Command-menu voorzien van een vertaaloptie. Je hoeft je telefoon straks niet meer te ontgrendelen om notities te maken, want met het Always On-display kun je notities maken terwijl de Note 7 op stand-by staat.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: TalkAndroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu