Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Dit is hoe de irisscanner van de Samsung Galaxy Note 7 werkt’

Thomas Haenen
14 juli 2016, 9:10
2 min leestijd
‘Dit is hoe de irisscanner van de Samsung Galaxy Note 7 werkt’

Het lijkt inmiddels vrijwel zeker dat de Samsung Galaxy Note 7 over een irisscanner beschikt. Foto’s geven een eerste blik op hoe je de nieuwe telefoon ontgrendelt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy  Note 7 irisscanner

De irisscanner van de Galaxy Note 7  vereist enige precisie van de gebruiker, zo blijkt uit foto’s van de scanner die opdoken op Weibo. Gebruikers worden gevraagd om het toestel zo’n 25 tot 35 centimeter van het gezicht vandaan te houden. Op het vergrendelscherm wordt met de camera een indicatie gegeven of de ogen op de juiste plek staan. Het is onduidelijk hoe lang de scanner precies nodig heeft voordat het vergrendelen slaagt.

Daarmee lijkt het gebruik van de irisscanner vooralsnog minder intuïtief dan andere beveiligingsmethodes. Vrijwel alle andere Android-topmodellen die dit jaar verschenen zijn voorzien van een vingerafdrukscanner, waarmee je een telefoon ook kunt ontgrendelen terwijl je in beweging bent of bijvoorbeeld in een vergadering zit. Voor de irisscanner is wat meer precisie vereist: de scanner moet je ogen immers duidelijk kunnen zien.

Het is nog onbekend of de irisscanner ook in andere apps gebruikt kan worden. Google heeft ondersteuning voor vingerafdrukscanners inmiddels ingebouwd in Android, waardoor je met je vingerafdruk betalingen kan verifiëren en inloggen in een groot aantal apps. Irisscanners worden voor zover bekend nog niet in andere apps ondersteund in Android.

Smartphones met irisscanner

Samsung is niet de eerste fabrikant die zijn smartphone voorziet van een irisscanner. Eind vorig jaar bracht Microsoft al de Lumia 950 en 950 XL uit, twee Windows 10-toestellen die beiden de vingerafdrukscanner verruilden voor een irisscanner. Daar moesten gebruikers de scanner redelijk goed richten op hun ogen voor er ontgrendeld kon worden.

De Samsung Galaxy Note 7  wordt op  2 augustus officieel onthuld.  Het toestel zou beschikken over een gebogen 5,7 inch-QHD-scherm, 4GB werkgeheugen en een waterdichte behuizing. Achterop zou dezelfde 12 megapixel-camera zitten als op de Galaxy S7, inclusief een Dual Pixel-sensor. Voorop zit waarschijnlijk een 5 megapixel-camera voor selfies.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu