Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Galaxy Note 7 keert terug als refurbished toestel

Erwin Vogelaar
27 maart 2017, 18:42
2 min leestijd
Samsung Galaxy Note 7 keert terug als refurbished toestel

Samsung zal een deel van de teruggeroepen Galaxy Note 7-toestellen toch weer gaan verkopen, maar dan refurbished. Wat niet als Note 7 refurbished toestel wordt verkocht, zal gerecycled worden.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 refurbished

Het is een paaswonder, want de Samsung Galaxy Note 7 keert terug. Samsung heeft na eerdere geruchten bevestigd dat de phablet refurbished weer verkocht gaat worden. Het is alleen nog niet bekend waar deze toestellen worden aangeboden. Dat ligt aan de regelgevende instanties, providers en lokale vraag naar de Note 7. Exacte details rond locaties en data zullen later bekend worden gemaakt.

note 7 refurbished

De kans dat het toestel alsnog naar de Benelux komt is niet heel groot. Eerdere geruchten stelden dat de refurbished Note 7 in opkomende markten als Vietnam en India verkocht gaat worden. Hoewel Samsung het niet bevestigt, zou de phablet daar mogelijk met een kleinere accu worden uitgebracht. Alle problematiek rond vlam vattende Note 7-toestellen kwam namelijk door de accu. In de Benelux kunnen we over een maandje in ieder geval wel de Samsung Galaxy S8 in de winkels verwachten.

Recyclen

Niet alle toestellen zullen refurbished aangeboden worden. Een deel wordt namelijk gerecycled. Specifiek worden er onderdelen zoals cameramodules verwijderd om elders weer te gebruiken. Van het overblijfsel zal Samsung kostbare materialen als koper, goud en zilver op een eco-vriendelijke manier extraheren.

Deze nadruk op het milieu is niet voor niets. Het Koreaanse bedrijf staat namelijk onder druk door Greenpeace. De organisatie vroeg zich af wat Samsung met de miljoen teruggeroepen toestellen zou gaan doen, want ze vernietigen zou het milieu onnodig belasten. In een blog laat Jude Lee van Greenpeace weten blij te zijn met de aankondiging. “Het bedrijf zet de eerste stap om te laten zien dat er gewerkt wordt aan een nieuwe manier van smartphones recyclen. Greenpeace zal er voor zorgen dat Samsung rekening houdt met de stem van miljoenen van onze supporters en zich houdt aan zijn toezegging.”

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu