Samsung maakt nieuwe Galaxy Note 7 releasedatum bekend

Thomas Haenen
28 september 2016, 8:42
1 min leestijd
Samsung maakt nieuwe Galaxy Note 7 releasedatum bekend

De Samsung Galaxy Note 7 is vanaf eind oktober weer verkrijgbaar in Europa. Na een wereldwijde terugroepactie lijkt het bedrijf klaar om de verkoop weer te hervatten.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 releasedatum

Samsung zegt dat het de Galaxy Note 7 vanaf 28 oktober weer gaat verkopen, maar houdt daarbij wel een slag om de arm. Het bedrijf wil dat eerst alle bestaande bezitters van het toestel een nieuw, veilig exemplaar hebben. Als dat voltooid is, zullen er weer nieuwe exemplaren verkocht worden. Het bedrijft geeft niet expliciet aan of de releasedatum ook voor Nederland geldt, al geeft het bedrijf wel aan dat het om een datum voor heel Europa gaat.

Galaxy Note 7 pre-orders worden al eerder uitgeleverd. Samsung maakte onlangs bekend dat vroege bestellers van de smartphone het toestel vanaf 10 oktober kunnen verwachten. Voor het langere wachten worden zij door de fabrikant gecompenseerd met een geheugenkaart van 128GB.

Galaxy Note 7-vervanging

Dat is nog altijd ruim een maand later dan de geplande releasedatum van het toestel. Oorspronkelijk zou de Note 7 op 2 september in Nederland verschijnen. Onder andere de Verenigde Staten en Zuid-Korea kregen de Android al iets eerder. Vlak voor het toestel zou verschijnen doken er verschillende verhalen op over ontploffende accu’s. Daarna besloot Samsung tot een wereldwijde terugroepactie. Inmiddels zou een meerderheid van alle kopers hun toestel al hebben omgeruild.

Veilige Note 7 herkennen

Mocht je een Galaxy Note 7 kopen vanaf volgende maand, dan zijn er verschillende manieren om er zeker van te zijn dat je een ‘veilig’ toestel hebt. Zo wordt op de verpakking met een zwart stipje aangegeven dat je een veilige variant hebt. Nieuwe exemplaren zijn voorzien van software met een groen accu-icoontje. Het traditionele icoontje rechtsboven in beeld is op dit toestel niet wit, maar groen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu