Zo maakt Samsung het de laatste Note 7-gebruikers extra moeilijk
Erwin Vogelaar

Mensen die ondanks alle waarschuwing nog steeds een Galaxy Note 7 gebruiken, gaan het extra moeilijk krijgen. Nieuwe Note 7-restricties worden er door Samsung opgelegd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Note 7-restricties

De Galaxy Note 7 van Samsung is gevaarlijk. Het toestel kan vlam vatten of ontploffen door een fout in de productie van de accu. Samsung produceert hierdoor het toestel niet meer en alle gebruikers zijn opgeroepen om hun smartphone in leveren. Toch zijn er steeds eigenwijze mensen die deze mooie smartphone willen blijven gebruiken ondanks alle waarschuwingen. Er worden nu nieuwe restricties uitgerold om het deze mensen nog moeilijker te maken.

note 7-restricties

In Nieuw-Zeeland worden zeer drastische maatregelen genomen. Samsung en het Telecommunications Forum (TCF) verbannen het toestel van de verschillende netwerken. Dit betekent dat gebruikers van de Note 7 in Nieuw-Zeeland vanaf 18 november niet meer kunnen bellen, sms’en of via het telefoonnetwerk op internet kunnen. “Er zijn door alle providers meerdere pogingen geweest om gebruikers te vragen hun toestel in te leveren voor vervanging of terugbetaling”, stelt ceo van TCF Geoff Thorn. “Deze actie moet de terugkeer van de overige toestellen ondersteunen.”

Daarnaast heeft Samsung aangekondigd dat het de komende dagen wereldwijd een update naar de overgebleven Note 7-toestellen gaat uitrollen. Met deze update zullen de accu’s van de toestellen niet verder opladen dan zestig procent. Ook krijgen gebruikers na deze update een notificatie met het bericht dat ze hun toestel moeten inruilen. Deze melding komt niet één keer keer langs, maar verschijnt elke keer als het toestel wordt opgeladen, opnieuw wordt opgestart of alleen al als het scherm wordt aangezet. Samsung stelt dat op dit moment 85 procent van de toestellen in de Verenigde Staten zijn vervangen. In Korea lijkt de terugkeer van de toestellen wat minder snel te gaan, maar daar heeft het bedrijf geen cijfers over gepubliceerd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.