De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is hoe Samsung de Galaxy Note 7 S Pen verbetert

Thomas Haenen
25 juli 2016, 10:20
2 min leestijd
Dit is hoe Samsung de Galaxy Note 7 S Pen verbetert

Nieuwe screenshots bieden een eerste blik op hoe Samsung de Galaxy Note 7 S Pen gaat verbeteren. Ook verdere beperkingen van de irisscanner zijn op de beelden te zien.

Lees verder na de advertentie.

Note 7 S Pen functies

Samsung voert geen radicale vernieuwingen door voor de Note 7 S Pen, maar voorziet de stylus wel van enkele kleine nieuwe functies. Zo staat in het Air Command-menu een ‘Glance’-optie, waarmee je een voorproefje kunt krijgen van bepaalde apps zonder ze volledig te hoeven openen.

Samsung Galaxy Note 7 S Pen functies

Het menu toont verder vooral Note 7 S Pen functies. Zo maken Screen Write, S Note, Smart Select en Action Memo allemaal hun terugkeer. De verschillende stylusopties bieden de gebruiker de gelegenheid om snelle, directe aantekeningen te maken zodra ze het Air Command-menu openen.

Ook kun je nu opnames maken van specifieke secties van het scherm. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde functie van een app demonstreren of een deel van een video uitlichten. De opnames die je maakt kunnen worden opgeslagen als gif-bestand, zodat je ze makkelijk kunt delen via WhatsApp, Twitter of een andere berichtendienst.

Note 7 irisscanner

Dan is er nog de irisscanner. De nieuwe beveiligingsmethode blijkt flinke beperkingen te hebben. Vorige week wisten we al enkele Note 7 irisscanner problemen te melden, maar de nieuwe screenshots bieden een blik op de complete lijst met beperkingen.

Zo werkt de irisscanner niet bij mensen die een bril, zonnebril of contactlenzen dragen. Je toestel mag niet te veel bewegen terwijl je scant en moet recht voor je gezicht gehouden worden. Ook in de volle zon of in het donker kan de Note 7 moeilijk scannen. Bovendien kun je slechts één iris registreren, terwijl telefoons met vingerafdrukscanners doorgaans ruimte bieden voor vijf tot tien afdrukken.

Gelukkig wordt uit de screenshots ook definitief duidelijk dat de Note 7 over zowel een vingerafdrukscanner als een irisscanner beschikt. Gebruikers hebben straks dus de keuze uit beide opties. Lange tijd was onduidelijk of dat het geval zou zijn, al is op Note 7 foto’s wel duidelijk een forse fyieke homeknop onder het scherm te zien.

Meer over de Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 wordt op 2 augustus officieel gepresenteerd. De Koreaanse fabrikant organiseert die dag een nieuwe editie van Samsung Unpacked, het evenement waarop het nieuwe vlaggenschip onthult. De Note 7 zou beschikken over een gebogen 5,7 inch-scherm dat doorloopt in de randen. Achterop zit een 12 megapixelcamera met Dual Pixel-sensor en er is 6GB werkgeheugen met 64GB opslagruimte aanwezig.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu