De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Na Note 7 tegenvaller schroeft Samsung productie Galaxy S7 op

Erwin Vogelaar
11 oktober 2016, 19:28
2 min leestijd
Na Note 7 tegenvaller schroeft Samsung productie Galaxy S7 op

Samsung moet er weer bovenop komen na de grote Galaxy Note 7 tegenvaller. Dit doet het bedrijf onder andere door meer Galaxy S7-toestellen te produceren.

Lees verder na de advertentie.

Note 7 tegenvaller

Samsung heeft vandaag aangekondigd geen Galaxy Note 7-toestellen meer te produceren en te verkopen. Ben je nog niet helemaal op de hoogte van de korte problematische geschiedenis van deze smartphone, dan kun je ons overzicht bekijken. Analisten verwachten dat de financiële schade voor het bedrijf kan oplopen tot 17 miljard dollar. Een manier voor Samsung om er weer bovenop te komen is om de productie van de Samsung Galaxy S7 op te schroeven om zo nog op de markt te kunnen concurreren voor de feestdagen. Als het nieuws rond de Note 7 is gaan liggen, zal Samsung ook weer extra reclame gaan maken voor de S7.

note 7 tegenvaller

Of Samsung hier succes mee gaat hebben is echter nog maar de vraag. De meeste kopers kennen het toestel al en kijken nu rond naar een echt alternatief voor de Note 7. Volgens een onderzoek van Penguin Intelligence onder ongeveer 20,000 Chinese Samsung-eigenaren, blijkt dat zeventig procent naar een ander merk overstapt. Zo zijn Apple met de iPhone 7 en Huawei populaire kuezes. Daarnaast komt komende februari al de Galaxy S8 uit. Aan het eind van het jaar dan nog een Galaxy S7 kopen is dus niet heel logisch.

Note 7 Return Kit

Ondertussen krijgen gebruikers van de Note 7, die hun toestellen moeten uitzetten en terugsturen, een Note 7 Return Kit. In deze kit zitten handschoenen, waarmee de telefoon in een speciaal zakje gestopt kan worden. Dit zakje gaat in een doos. Deze doos gaat in een andere doos en die doos.. gaat ook weer in een andere doos. Het toestel mag vervolgens niet via luchtpost verstuurd worden. Website xda-developers heeft een video van de Return Kit gemaakt die je hieronder kunt bekijken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu