Vervangende Samsung Galaxy Note 7 vat vlam in vliegtuig

Erwin Vogelaar
5 oktober 2016, 20:36
2 min leestijd
Vervangende Samsung Galaxy Note 7 vat vlam in vliegtuig

Een vervangende Samsung Galaxy Note 7 vat vlam in een Amerikaans vliegtuig. Deze versie van de smartphone moet volgens Samsung veilig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 vat vlam

We hebben de afgelopen tijd veel berichten gehoord over ontploffende en vlam vattende Galaxy Note 7-toestellen. Hierdoor is Samsung een terugroepactie gestart, waarna kopers een vervangend toestel zouden krijgen die echt veilig moet zijn. Het duurde echter niet lang tot er berichten verschenen dat er ook met deze toestellen iets mis is, maar Samsung deed dit vooralsnog af als standaard problemen die elke nieuwe smartphone heeft. Toch is zo’n toestel dat volledig veilig moet zijn, nu vlam gevat in een vliegtuig.

note 7 vat vlam

Het gaat specifiek om een vliegtuig van Southwest Airlines dat van Louisville naar Baltimore zou vliegen. Toen de Note 7 begon te roken stond het vliegtuig nog aan de grond. Als reactie is het vliegtuig geëvacueerd en de vlucht afgelast. Website The Verge sprak met Brian Green, de eigenaar van de smartphone. Green stelt dat hij het toestel op 21 september bij AT&T gekocht heeft en dat er op de doos een zwart vierkant symbooltje staat dat aangeeft dat het om een vervangend toestel moet gaan.

Green was gevraagd om zijn toestel uit te zetten. Hij zegt dit netjes gedaan te hebben, om de Note 7 vervolgens in zijn zak te stoppen. Toen begon het toestel echter toch te roken. Hij liet de smartphone op de grond vallen, waarna er een groengrijze rook uit kwam. Na de evacuatie ging een collega van Green weer het vliegtuig in om zijn persoonlijke bezittingen op te halen en zag dat de smartphone door de vloerbedekking van het vliegtuig had gebrand en de vloer er onder had verschroeid. Green stelt dat de accu tot 80 procent was opgeladen op het moment van het ongeluk en dat hij alleen maar draadloze opladers heeft gebruikt. De smartphone is nu in handen van de Louisville-brandweer en Green heeft een iPhone 7 gekocht.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu