De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Galaxy Note 8 is eerste Samsung-smartphone die Netflix-hdr ondersteunt

Erwin Vogelaar
4 september 2017, 20:27
2 min leestijd
Galaxy Note 8 is eerste Samsung-smartphone die Netflix-hdr ondersteunt

Gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus wachten al lang tot Netflix hdr-beelden aanbiedt voor hun smartphones. De nieuwe Galaxy Note 8 is echter de eerste Samsung-smarpthone.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk nu met de Galaxy Note 8 hdr-beelden

Er zijn verschillende smartphones met hdr-schermen, maar je kunt niet met al die toestellen Netflix in hdr-kwaliteit bekijken. Netflix moet de smartphones namelijk eerst ondersteunen. Terwijl gebruikers van de Galaxy S8 en S8 Plus nog wachten tot er eindelijk een update voor hun smartphones uitrolt, wordt de nieuwe Galaxy Note 8 vanaf nu wel ondersteund.

Op Netflix zijn de meeste originele series in hdr beschikbaar. Om deze series in hdr te bekijken moet je wel eerst een duurder abonnement afsluiten. Dit abonnement kost twaalf euro per maand. Daarnaast heb je minimaal een stabiele 25mbps-verbinding nodig om de beelden te streamen. Met enkel een ondersteunend hdr-scherm ben je er dus nog niet.

note 8 netflix hdr

Naast de Note 8 wordt vanaf nu ook de Sony Xperia XZ1 ondersteund. Deze smartphones voegen zich bij de Xperia XZ Premium en LG G6, die al Netflix hdr-ondersteuning hadden.

Wat is hdr?

Hdr staat voor ‘high dynamic range’ en zorgt in de praktijk voor beter contrast en diepere kleuren op het scherm. Series, films en andere video’s zien er met hdr levendiger uit. Het is de nieuwe standaard voor televisies en nu moeten smartphones er ook aan geloven. Niet gek, want er verschijnt steeds meer content in hdr-kwaliteit.

Lees ook onze Netflix-tips van augustus

Dat de ondersteuning zo traag gaat komt doordat er niet een enkel hdr-formaat bestaat. Elk bedrijf heeft een eigen versie van hdr. Bij de een heet het ‘Mobile HDR Premium’, bij de ander ‘Dolby Vision’ en weer een ander noemt het ‘UltraHD Premium’. Waarschijnlijk heeft de Xperia ZX1 daarom snel ondersteuning gekregen, omdat de Xperia XZ Premium hetzelfde hdr-formaat gebruikt.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu