Dit weten we tot nu toe over de Nothing Phone (1): release, specs en meer

Bram Lettenmeijer
24 juni 2022, 9:01
4 min leestijd
Dit weten we tot nu toe over de Nothing Phone (1): release, specs en meer

We hebben al het nodige geschreven over de nog onaangekondigde Nothing Phone (1). In dit artikel zetten we alles wat we tot nu toe weten over het toestel op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De Nothing Phone (1) komt eraan

Het in Londen gevestigde technologiemerk Nothing komt binnenkort met zijn eerste smartphone: de Nothing Phone (1). Het toestel wordt al een tijdje gehyped door Nothing-baas Carl Pei – eveneens oprichter van bekende smartphonefabrikant OnePlus. De informatie over de Phone (1) is schaars, maar van een aantal zaken zijn we al vrij zeker. Lees dus snel verder!

Bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd op 24-06-2022 09.00

1. Onthulling op 12 juli

Via meerdere kanalen heeft Nothing laten weten wanneer hun eerste toestel wereldkundig wordt gemaakt. Dinsdag 12 juli om 17.00 zullen we alles te horen krijgen over de nieuwe smartphone, specificaties en natuurlijk verkrijgbaarheid.

Nothing Phone (1)

2. Ontwerp: vergelijkbaar met Nothing Ear (1)

Het ontwerp is inmiddels via verschillende kanalen volledig te zien geweest. Vooral opvallend is de deels transparante achterzijde wat komt door een laagje glimmend plastic. Daardoor zijn verschillende onderdelen net wat beter te zien, zoals de twee camera’s en natuurlijk het aparte ontwerp. Vooralsnog is er alleen een wit model getoond. Nothing kennende zou zo maar kunnen dat er later nog een andere kleur volgt, dat was immers ook het geval bij de Nothing Ear (1)’s.

3. Glyph: 900 witte ledjes op de achterkant

Op de achterkant van het toestel zijn maar liefst 900 witte ledjes verwerkt in verschillende strips en vormen. Die gebruik je om op te lichten op de beltoon, als batterij-indicator als het toestel aan de stroom hangt of voor binnenkomende notificaties. Ook is er een ring van lampjes te vinden om het draadloze oplaadpad. Leg je daar bijvoorbeeld je draadloze oordopjes of smartwatch op, dan licht het op.

The Nothing Phone LOOKS Different

4. Handige magnetische accessoires?

Nothing is het bedrijf dat eerder Essential heeft opgekocht, een smartphonemaker die werd opgericht door Andy Rubin, co-founder van Android. Een toestel van dat bedrijf is nooit op de markt gekomen, omdat het produceren ervan teveel van het goede was. Wel hebben we verschillende prototypes gezien, waarbij onder andere de magnetische pinnetjes opvielen. Daardoor kon je allerlei handige accessoires gebruiken en vastklikken op de achterzijde. Geruchten noemen dat ook de Nothing Phone (1) die mogelijkheid krijgt.

5. Niet zulke spannende specificaties

Over de specificaties van de Nothing Phone (1) is al het een en ander bekend. Volgens de geruchten draait de telefoon op een Snapdragon 778G-chip van Qualcomm, die we kennen van middenklasser-toestellen als de Samsung Galaxy A52s. De Phone (1) wordt dan ook geen high-end smartphone, maar een middenklasser.

Aan de voorkant vinden we vermoedelijk een 6,43 inch-amoled-scherm met een full hd-resolutie en een ververssnelheid van 120Hz. Het instapmodel zou beschikken over 8GB RAM en 128GB interne opslag. Wel lijkt het erop dat er meerdere versies op de markt komen qua werk- en opslaggeheugen.

Opladen zou bedraad kunnen met maximaal 45 Watt, een beetje een gemiddelde snelheid anno 2022. Net als bij de oordopjes verwachten we ook draadloze oplaadondersteuning. Met welk Wattage dat zal zijn is echter nog wel de vraag.

Lees ook: ‘Nothing Phone (1) wordt niet zo high-end als gedacht: dit zijn de specs’

5. Drie verschillende camera’s

Ook over de camera’s denken we al een hoop te weten. De Phone (1) krijgt naar verluidt een 50 megapixel-hoofdcamera, 8 megapixel-groothoeklens en enkele selfiecamera in het scherm. Megapixels zeggen niet alles en naast de cijfers is er nog niets over de camera’s bekend. We verwachten dat het toestel prima foto’s en video’s maakt, niet meer en niet minder.

Nothing Phone (1)

6. Android 12 en eigen schil

We weten dat de Nothing Phone (1) op een aangepaste versie van Android 12 draait. Deze aangepaste software heet Nothing OS en is vergelijkbaar met Samsungs One UI en OxygenOS van OnePlus. Welke extra functies Nothing OS met zich meebrengt, laat de fabrikant nog in het midden. Wel is er al een preview van de software beschikbaar, in de vorm van de Nothing Launcher.

Nothing Launcher

De Nothing Launcher is beschikbaar voor alle Android-telefoons met Android 11 en nieuwer. Als je de homescreenvervanger installeert, veranderen de icoontjes, widgets, achtergronden, lettertypes en het kleurenpallet van je smartphone-interface.

Nothing Launcher (Beta)

NOTHING TECHNOLOGY LIMITED

Gratis via Google Play

7. Prijs en release

Nothing Phone (1)

Gezien de gelekte midrange-specificaties van de Nothing Phone (1) verwachten we geen torenhoge adviesprijs. Dit komt overeen met de Nothing Ear (1)-oortjes, die ook erg betaalbaar zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Apples AirPods. Wel moet het bedrijf het opnemen tegen gevestigde merken in dat segment, dus dat zal ons benieuwen.

8. Alleen te koop op uitnodiging

Net als bij de begintijd van OnePlus is het toestel alleen te koop op uitnodiging. Nothing is daar nog wat vaag over, maar mensen die bijvoorbeeld aandelen hebben gekocht of veel over het bedrijf schrijven of informatie delen. Carl Pei zei eerder dat hiervoor gekozen is, omdat men via die weg weet hoeveel toestellen er geproduceerd moeten worden. Tevens is die capaciteit in het begin nog niet optimaal, waardoor er toch geen tienduizenden toestellen tegelijk van de band afrollen.

Blijf op de hoogte van al het Nothing-nieuws

Wil je niets missen rondom de aankondiging van de Nothing Phone (1)? Wij houden je met alle liefde op de hoogte. Check hiervoor regelmatig de website, download onze Android Planet-app, volg ons via onze socials en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nothing Phone (1)
Nothing Phone (1)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's