Nothing Phone (2) verwachtingen: alles wat we nu weten

Erwin Vogelaar
27 juni 2023, 19:11
3 min leestijd
Nothing Phone (2) verwachtingen: alles wat we nu weten

De Nothing Phone (2) komt eraan, met een snelle chip, muzikale lampjes en een transparante oplaadkabel. Lees nu onze Nothing Phone (2)-verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

Nothing Phone (2) verwachtingen: alles wat we weten

De Nothing Phone (1) viel vorig jaar direct op. Niet enkel door het transparante design, maar voornamelijk door de lampjes aan de achterkant. In onze Nothing Phone (1) review lees je dat het toestel zelf helaas niet zo bijzonder bleek: “We hadden gehoopt op een nieuwe frisse speler op de smartphonemarkt, maar vooralsnog is de hypetrain gestrand en zijn de lichten daarvan voor nu gedoofd.”

Nothing heeft nu de kans om ons en jou op andere gedachten te brengen met de opvolger van deze smartphone: de Nothing Phone (2). 

Betere specs, vergelijkbaar design

Het is geen grote verrassing dat de opvolger van de Nothing Phone (1) betere specificaties krijgt, maar met de Nothing Phone (2) wordt er een flinke sprong gemaakt. Het toestel krijgt namelijk de snelle Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip. Het scherm wordt 0,15 inch groter dan de voorganger waardoor je in totaal 6,7 inch krijgt. De accu wordt 200 mAh groter en weegt straks 4700 mAh.

Qua design lijken de toestellen erg op elkaar, met subtiele veranderingen. Nothing Phone (2) verschijnt weer in wit en zwart, met een transparante achterkant inclusief de bekende lampjes. Wel nieuw is de transparante oplaadkabel. Die zie je in de tweet hieronder.

Patroon van lampjes aanpassen

Ook nieuw is dat de lampjes aan de achterkant van de Nothing Phone (2) op muzikale wijze aan te passen zijn. Je kunt via de Glyph Composer een patroon instellen, door het toestel als een soort muziekinstrument te gebruiken via knoppen op het scherm.  

Dit patroon, met bijpassende geluiden, kun je zo complex maken als je wil en vervolgens opslaan. De verwachting is dat je dit patroon vervolgens kunt laten zien als je wordt gebeld. De Glyph Composer komt ook naar de Nothing Phone (1).

Drie grote updates

De Nothing Phone (2) draait op Android 13 en krijgt in ieder geval drie grote Android-updates en vier jaar lang beveiligingsupdates. Dat is in principe netjes en net zo veel als bij de Phone (1). Welke softwareverbeteringen het bedrijf in zijn Nothing OS-schil wil doorvoeren, is nog niet helemaal duidelijk.

Prijs en release

Als we de geruchten mogen geloven kost de Nothing Phone (2) wel een stuk meer dan zijn voorganger. Er wordt namelijk gesproken over een adviesprijs van 729 euro, terwijl de Nothing Phone (1) een adviesprijs van 469 euro had. 

De Nothing Phone (1) viel onder andere op door goede specs voor een relatief lage prijs. Als dit gerucht waar blijkt te zijn, neemt het bedrijf met de opvolger een andere koers. De prijs is nog niet bevestigd, maar we houden er wel rekening mee dat we straks veel dieper in de buidel moeten tasten voor de Phone (2).

Wel weten we wanneer de Nothing Phone (2) wordt aangekondigd, want dat is op 11 juli. Dat is precies een jaar na het vorige toestel. Het is nog niet duidelijk of je de smartphones die dag ook direct in je winkelmandje kunt leggen.

Android Planet zit op 11 juli uiteraard klaar om jou van het laatste nieuws te voorzien. Wil je niets missen? Download de Android Planet-app of check onze Facebook–, Twitter– , Google Nieuws– en Instagram-pagina. Je ontvangt dan automatisch bij belangrijk nieuws een melding.

Lees meer over Nothing:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nothing Phone (2)
Nothing Phone (2)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu