Notion Ink Adam: 1080p, speciale tabbladen en een Nederlands logo?

Redactie
2 november 2010, 10:36
1 min leestijd
Notion Ink Adam: 1080p, speciale tabbladen en een Nederlands logo?

Notion Ink, het bedrijf dat binnenkort de tabletcomputer Adam uitbrengt, heeft een nieuwe update geplaatst op haar eigen blog. Zo zie je voor het eerst hoe de Adam 1080p-video’s afspeelt en hoe je makkelijk wisselt tussen tabbladen in de internetbrowser. En hoe gaat het eigenlijk met het logo? Is er al een winnaar bekend? De eerste Android-tabletcomputer van Notion Ink beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor, Wi-Fi, een drie megapixel camera, Bluetooth en UMTS/HSDPA. De tablet heeft een bijzonder energiezuinig Pixel QI-scherm van 10,1 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

Lees verder na de advertentie.

1080p

Hoe ziet een 1080p-video (oftewel een Full HD-video) eruit op een Notion Ink Adam? Kijk hieronder maar eens naar de trailer van Inception. En vergeet niet het geluid aan te zetten.

Tabbladen

Notion Ink is van plan om het wisselen tussen tabbladen makkelijker te maken. Links in beeld verschijnt er een ronde knop. Druk op deze knop en er verschijnen verschillende tabbladen, die je kunt verwijderen of openen. Het is zelfs mogelijk om een tabblad toe te voegen. Dit lijkt mij een betere oplossing dan iedere keer naar ‘Menu’ en ‘Vensters’ te gaan, zoals nu het geval is met de standaardbrowser. Wat vind jij?

tabs

Nederlands logo?

Notion Ink riep mensen een paar weken geleden op om een logo voor het bedrijf te ontwerpen. In totaal kwamen er honderden inzendingen binnen. Op dit moment is er een shortlist bekend, waarop één Nederlandse deelnemer staat. Gaat de inzending van Android Planet-bezoeker Bas winnen (zie hieronder)? Binnen twee dagen volgt de uitslag! Mocht Bas winnen, dan krijgt hij 1.000 dollar, een gratis tabletcomputer en eeuwige roem. Update: Helaas heeft Bas niet gewonnen. Desondanks kun je hieronder nog een keer zijn logo aanschouwen.

notion-ink

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's