Notion Ink: 6 december is een belangrijke dag voor Android

Wouter Nijsen
5 december 2010, 11:00
2 min leestijd
Notion Ink: 6 december is een belangrijke dag voor Android
notion-ink-2

Notion Ink is druk bezig een hype te creëren rond hun Adam android-tablet. Zo was er eind november al een vreemde gecodeerde boodschap te zien op de website van de fabrikant die zou verwijzen naar de datum waarop de Adam op de markt zal komen. In hun nieuwste blogpost stelt Notion Ink dat 6 december een belangrijke dag voor android zal zijn. wat hiermee bedoeld wordt is niet helemaal duidelijk. Het zou er op kunnen wijzen dat het Android-tablet op die datum officieel op de markt komt. Echter wordt in dezelfde post ook melding gemaakt van het feit dat de Eden-interface van de Adam extreem compatible is met Gingerbread. Is 6 december dan de officiële release-datum van deze nieuwste versie van het Android operating system?

Genoeg ruimte voor nieuwe speculaties dus. Feit is wel dat de Notion Ink Adam door deze vage aanwijzingen flink onder de aandacht blijft en de hype dus lijkt te werken. Op het officiële Notion Ink Blog is verder nieuwe informatie te vinden over de browser en de mail-app van de Notion Ink Adam. De browser heeft ondersteuning voor multitouch en een zogenaamde “2-finger drag-up“ tovert het volgende menu tevoorschijn.

Lees verder na de advertentie.

Notion Ink Adam multitouch-menu

Een extra menu is op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat er iets bijzonders aan de hand is met de copy en crop functie. Je kunt namelijk meerdere verschillende stukken tekst en foto’s selecteren en in één kopiëren naar een soort van notities-app. De email-app heeft de mogelijkheid voor beveiliging met een wachtwoord. hiermee kun je bepaalde berichten beveiligen zodat ze niet door iedereen te lezen zijn.

Vertegenwoordigers van Notion Ink zijn op dit moment overigens in Europa. Waarschijnlijk hebben ze de oversteek gemaakt om gesprekken te voeren met operators en mogelijke distributeurs. Helaas wordt er geen specifiek land genoemd, dus of Nederland ook aangedaan wordt is niet bekend.

Via: Notion Ink Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu