Notion Ink Adam komt mogelijk in verschillende kleuren

Redactie
26 september 2010, 20:03
2 min leestijd
Notion Ink Adam komt mogelijk in verschillende kleuren
notion-ink

De Notion Ink Adam komt waarschijnlijk in verschillende kleuren op de markt. Dit beweert Rohan Shravan van Notion Ink op zijn blog. Daarnaast zegt hij dat er nog steeds kleine dingen worden gewijzigd aan de tabletcomputer. Zo moest de cameralens eerst 180 graden gedraaid worden om een foto te maken. In het nieuwe model maakt de camera een draai van 185 graden. Hierdoor is het volgens Shravan nog makkelijker om een foto te maken.

De Adam is het resultaat van een zeer intensief ontwerpproces. Alleen al over de plaatsing van de volumeknop en de aan/uitknop werd gediscussieerd door de makers van de tablet-pc. Shravan hoopt de foto’s van de officiële versie van de tablet op 9 oktober te verspreiden. Deze foto’s komen uit de fabriek waar de Notion Ink Adam geproduceerd wordt.

Lees verder na de advertentie.

Prijzen & specificaties

Het goedkoopste model van de Notion Ink Adam kost 399 dollar (313 euro), de duurste uitvoering gaat voor 499 dollar (392 euro) over de toonbank. De eerste Android-tabletcomputer van Notion Ink beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor, Wi-Fi, een drie megapixel camera, Bluetooth en UMTS/HSDPA. De Adam ondersteunt 1080p Full HD.

Volgens Notion Ink kan de Adam acht uur onafgebroken HD video afspelen of zestien uur op het internet surfen via WiFi, en dat alles op één enkele acculading. Er wordt gebruik gemaakt van een bijzonder energiezuinig Pixel QI-scherm van 10,1 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

De uitvoeringen met een Pixel QI-scherm kosten 449 dollar (alleen WiFi) en 498 dollar (WiFi en 3G). De uitvoeringen met een LCD-scherm zijn goedkoper: 399 dollar (WiFi) en 449 dollar (3G).

Releasedatum

Notion Ink Adam krijgt een eigen applicatiewinkel met de naam ‘Genesis’. Net als bij de iPad kun je dus allerlei applicaties downloaden.

Adam ligt waarschijnlijk eind dit jaar of in januari 2011 in de winkel. De opvolger van de Notion Ink Adam is ook al bekend gemaakt: de Adam 2. De Adam 2 krijgt NVIDIA’s Tegra 3-processor en draait op Android 3.0.

Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's