Notion Ink Adam krijgt binnenkort Android update én nieuwe apps
Wouter Nijsen

notion-ink-adam_AndroidNa de aankondiging van de Notion Ink Adam is er in eerste instantie een redelijke hype ontstaan rond dit Android-tablet. Het lijkt er nu echter op dat alle positieve aandacht voor de Adam afneemt, vooral nu er meer Android-tablets op de markt komen die meer dan de moeite waard zijn zoals bijvoorbeeld de Motorola Xoom of de nieuwe Galaxy Tab 10.1 en Tab 8.9 van Samsung. Dit wil gelukkig niet zeggen dat Notion Ink geen aandacht meer heeft voor Adam-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Via hun weblog heeft Notion Ink een grote update voor de Adam aangekondigd. De update zal ondermeer een aantal nieuwe apps voor de eigen Eden user interface zoals een nieuwe webbrowser, eBook lezer, en een nieuwe media-speler. Verder bevat de update een nieuw systeem voor multi-tasking en zal Adobe Flash voor-geinstalleerd zijn. Wanneer je de snelheid van de Notion Ink Adam te laag vind kun je na de update zelf de NVIDIA Tegra 2 overclocken.

Notion Ink Adam_Eden interface-Android

Opmerkelijk is dat de Android update niet de stap naar Honeycomb maakt, maar naar Android 2.3. Zoals ook nu het geval is zal de Android Market ook na deze update schitteren door afwezigheid. Het is niet bekend wanneer de update beschikbaar zal zijn. De aanpassing van de verschillende apps binnen de Eden user-interface zijn overigens geen overbodige luxe, maar of dat genoeg is valt nog te bezien. Het blijkt namelijk dat veel gebruikers er nu voor kiezen Eden uit te schakelen en liever met de standaard Android-interface werken.

Gaat de Notion Ink Adam na deze update een wat minder zorgelijke toekomst tegemoet? Of is de strijd met de nieuwe generatie Android-tablets niet meer door de Adam te winnen.

Via: Notion Ink Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.