De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Notion Ink gaat Android-tablet Adam lanceren [MWC 2010]

Wouter Nijsen
14 februari 2010, 9:20
1 min leestijd
Notion Ink gaat Android-tablet Adam lanceren [MWC 2010]

Notion Ink gaat tijdens het MWC in Barcelona officieel hun eerste Android-tablet aankondigen, de Adam. In de tabletstrijd die lijkt te zijn losgebarsten sinds Apple de iPad aankondigde, lijkt Notion Ink de zoveelste fabrikant die hoopt een graantje te kunnen meepikken. De Adam beschikt over een NVIDIA Tegra T20-processor, Wi-Fi, GPS, 3 megapixel camera, Bluetooth en UMTS/HSDPA. Als besturingssysteem heeft Notion Ink voor Android gekozen, al is niet duidelijk welke versie voor de Adam gebruikt wordt.

Opzienbarend is dat de fabrikant zegt dat hun tablet Flash ondersteunt, iets wat de Apple iPad voorlopig nog moet missen. Via USB en HDMI is deze Indiase tablet te verbinden met een pc of televisie. Vooral die laatste optie lijkt handig aangezien de Adam 1080p Full HD ondersteund. De Adam komt in een versie met 16GB en 32GB op de markt.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Notion Ink kan de Adam 8 uur onafgebroken HD video afspelen of 16 uur op het internet surfen via WiFi, en dat alles op één enkele acculading. Er wordt gebruik gemaakt van een bijzonder energiezuinig PixelQI scherm van 10,1 inch en een resolutie van 1024×600. De speciale techniek die in dit scherm is toegepast is grotendeels verantwoordelijk voor de aangegeven lange bedrijfsduur. De officiele verkoopprijs zal eveneens tijdens het MWC bekend worden gemaakt.

SlashGear heeft het genoegen gehad de Adam van dichtbij te mogen bekijken:

Via: Tech2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu