Notion Ink start voorregistratie Adam voor ontwikkelaars

Notion Ink AdamOntwikkelaars die speciale applicaties willen maken voor de Adam, de nieuwste tabletcomputer van Notion Ink, kunnen zich inschrijven op de website van de fabrikant. Schrijf je in en je krijgt als één van de eersten een Notion Ink Adam. Hierdoor heb je genoeg tijd om met goede apps voor de dag te komen als de Android-tablet eenmaal in de winkel ligt. Let op: er zijn slechts 200 plekken vrij en inschrijven is gratis.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Inschrijven kan tot 3 november. Een week later kondigt Notion Ink de ontwikkelaars aan die voortijdig met een Adam mogen spelen. Zorg dus dat je een goede en duidelijke beschrijving invult wat voor applicatie je wil ontwikkelen voor de Adam.

Wanneer Adam in de winkel ligt, dan gaat de eigen applicatiewinkel ‘Genesis’ in de lucht. Waarschijnlijk zullen de applicaties van ontwikkelaars in deze applicatiewinkel aangeboden worden.

Over de Adam

Het goedkoopste model van de Notion Ink Adam kost 399 dollar (313 euro), de duurste uitvoering gaat voor 499 dollar (392 euro) over de toonbank. De eerste Android-tabletcomputer van Notion Ink beschikt over een NVIDIA Tegra 2-processor, Wi-Fi, een drie megapixel camera, Bluetooth en UMTS/HSDPA. De Adam ondersteunt 1080p Full HD.

Volgens Notion Ink kan de Adam acht uur onafgebroken HD video afspelen of zestien uur op het internet surfen via WiFi, en dat alles op één enkele acculading. Er wordt gebruik gemaakt van een bijzonder energiezuinig Pixel QI-scherm van 10,1 inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels.
De uitvoeringen met een Pixel QI-scherm kosten 449 dollar (alleen WiFi) en 498 dollar (WiFi en 3G). De uitvoeringen met een LCD-scherm zijn goedkoper: 399 dollar (WiFi) en 449 dollar (3G).

De tablet ligt eind dit jaar of begin volgend jaar in de winkel.

Bron: Notion Ink

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.