De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ontwikkelaar heeft Android Nougat nu al werkend op een Nexus 5

Erwin Vogelaar
24 augustus 2016, 20:26
2 min leestijd
Ontwikkelaar heeft Android Nougat nu al werkend op een Nexus 5

Android 7.0 (Nougat) komt niet naar de Nexus 5, maar hiermee is het verhaal niet afgesloten. Een ontwikkelaar heeft de Nougat Nexus 5 combinatie namelijk nu al voor elkaar gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Nougat Nexus 5

Android 7.0 (Nougat) is nog maar net uit en een ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om deze nieuwste versie van het Android-besturingssysteem te laten werken op een Nexus 5. Dit Nexus-toestel uit 2014 heeft geen officiële update voor Nougat, dus daarom gaan enthousiastelingen zelf aan de slag. Dat ze hiermee zo snel succes zouden hebben, hadden we niet verwacht.

nougat nexus 5

De versie van Nougat die ontwikkelaar Santhosh M werkend heeft gekregen op zijn Nexus 5 is nog wel erg beperkt. Zo werken onder andere bluetooth en de camera niet, maar daar wordt nu aan gewerkt om het te verbeteren. Dit is goed nieuws voor mensen die absoluut de update naar Nougat willen, terwijl hun toestel niet officieel ondersteund wordt, zoals met de Xperia Z3 van Sony ook het geval is. Om te zien welke toestellen sowieso wel de update krijgen verwijzen we je graag naar ons Android 7.0 update-overzicht.

De versie die Santhosh M nu werkend heeft op zijn Nexus 5 kun je ook zelf downloaden, want de code staat gewoon op Github. Echt aan te raden is deze versie dus nog niet, maar het is wel een ontwikkeling die interessant is om in de gaten te houden.

Lees ook: Terugblik op een iconisch Android-toestel: Nexus 5

Android 7.0 (Nougat)

Android Nougat is afgelopen maandag beschikbaar gemaakt voor de verschillende Nexus-toestellen. Specifiek gezegd is de update nu beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9 en Pixel C. De Nexus 5 valt dus echt net buiten de boot, maar zoals het bovenstaande wel aangeeft is er altijd een weg waar een wil is. Wil je weten wat wij van Nougat vinden? Check dan onze Android 7.0 (Nougat) review.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu