Now on Tap analyseert live camerabeelden en geeft relevante info

Lars Paymans
2 juni 2016, 9:35
2 min leestijd
Now on Tap analyseert live camerabeelden en geeft relevante info

Teksten intypen om iets met Google te zoeken is door de jaren heen behoorlijk goed ingeburgerd, maar dankzij Now on Tap is dat nu niet meer nodig. Richt simpelweg de camera van je smartphone ergens op en Now on Tap geeft je relevante informatie.

Lees verder na de advertentie.

Now on Tap livebeelden analyseren: zo werkt het

Google heeft Now on Tap een indrukwekkende update gegeven, wat ervoor kan zorgen dat we de assistent wat vaker zullen gebruiken. Als je voortaan door de stad loopt en een imposant gebouw ziet, kun je er met Now on Tap je camera op richten om er meer informatie over te ontvangen. Je hoeft hiervoor niet eens een foto af te drukken: nu Now on Tap livebeelden analyseert zal het zaken  als filmposters, gebouwen en tijdschriften herkennen. Een wit lijntje vormt zich rondom je scherm om te laten zien dat Now on Tap geactiveerd is.

Now On Tap live
Now On Tap livebeelden

Hetzelfde geldt voor de informatie die op het scherm van je Android staat. Door tekst te selecteren en de homeknop lang in te drukken kun je met Now on Tap direct meer informatie over het onderwerp opzoeken. Eerder was het al mogelijk om de volledige tekst op je scherm door de assistent te laten bekijken, maar in de praktijk was dit vaak onhandig: in de regel wil je graag alleen meer te weten komen over een bepaalde term of naam.

Zoek snel een woordbetekenis op

Door deze woorden nu eerst te selecteren voordat je Now on Tap activeert is dit nu mogelijk, en verschijnt direct de betekenis van een moeilijk woord in beeld. Houd er wel rekening mee dat het herkennen van woorden voorlopig alleen in het Engels werkt, al schrijft Google in een blog dat er ook gewerkt wordt aan ondersteuning voor andere talen in ‘de komende weken’.

Een andere mogelijkheid is om een afbeelding te analyseren en er achtergrondinfo over te krijgen. Op die manier kun je bijvoorbeeld de locatie waar een foto is gemaakt achterhalen. Het leuke hiervan is dat je Now on Tap in al je apps kunt gebruiken, en het dus verder gaat dan alleen Google Foto’s. Google Now on Tap is alleen beschikbaar voor Android 6.0 (Marshmallow) en hoger. Je activeert Now on Tap door de homeknop langer ingedrukt te houden. Ook  moet je de taal van je Android-toestel naar Engels zetten om de functie te kunnen gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu