Eindelijk: NPO-app kan naar Chromecast streamen

Redactie
27 november 2014, 18:38
1 min leestijd
Eindelijk: NPO-app kan naar Chromecast streamen

De Chromecast-ondersteuning voor de NPO-app voor Android is eindelijk beschikbaar. Hierdoor kun je programma’s en series vanaf je smartphone of tablet naar de Chromecast streamen.

Begin dit jaar meldde de NPO dat de Chromecast-ondersteuning “na de zomer, maar nog voor het einde van het jaar zou komen”. Aan die deadline heeft de NPO zich gehouden. Eerder bevond de NPO Chromecast-ondersteuning zich nog in de testfase, die binnen een korte tijd is afgerond.

NPO Chromecast-ondersteuning

npo appDe NPO werkte samen met Google om “de best mogelijke ervaring” voor de Android-app te ontwikkelen. De uitzendingen worden in maximaal 342p, wat minder is dan een hd-resolutie, naar de Chromecast gestreamd. Via de cast-knop bij een uitzending kun je de beelden naar de tv streamen.

De Chromecast-ondersteuning in de NPO-app is één van de meest gewilde features voor de app. Hierdoor is het mogelijk om uitzendingen vanuit de app naar de hdmi-stick van Google te casten. De meesten deden dit met de Cast-plugin voor de Chrome-desktopbrowser of via NLziet, dat in combinatie met de Chromecast helaas zeer instabiel werkt.

Download

De NPO-app met Chromecast-ondersteuning is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download NPO in Google Play (gratis)

Laatste Chromecast-nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's