De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: NPO-app kan naar Chromecast streamen

Redactie
27 november 2014, 18:38
1 min leestijd
Eindelijk: NPO-app kan naar Chromecast streamen

De Chromecast-ondersteuning voor de NPO-app voor Android is eindelijk beschikbaar. Hierdoor kun je programma’s en series vanaf je smartphone of tablet naar de Chromecast streamen.

Lees verder na de advertentie.

Begin dit jaar meldde de NPO dat de Chromecast-ondersteuning “na de zomer, maar nog voor het einde van het jaar zou komen”. Aan die deadline heeft de NPO zich gehouden. Eerder bevond de NPO Chromecast-ondersteuning zich nog in de testfase, die binnen een korte tijd is afgerond.

NPO Chromecast-ondersteuning

npo app

De NPO werkte samen met Google om “de best mogelijke ervaring” voor de Android-app te ontwikkelen. De uitzendingen worden in maximaal 342p, wat minder is dan een hd-resolutie, naar de Chromecast gestreamd. Via de cast-knop bij een uitzending kun je de beelden naar de tv streamen.

De Chromecast-ondersteuning in de NPO-app is één van de meest gewilde features voor de app. Hierdoor is het mogelijk om uitzendingen vanuit de app naar de hdmi-stick van Google te casten. De meesten deden dit met de Cast-plugin voor de Chrome-desktopbrowser of via NLziet, dat in combinatie met de Chromecast helaas zeer instabiel werkt.

Download

De NPO-app met Chromecast-ondersteuning is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download NPO in Google Play (gratis)

Laatste Chromecast-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu