NRC Handelsblad lezen op je Android-toestel (review)

Redactie
7 juli 2010, 19:42
2 min leestijd
NRC Handelsblad lezen op je Android-toestel (review)
nrc krant

NRC Handelsblad is sinds kort ook beschikbaar op Android-toestellen. De applicatie is voor €0,79 te downloaden, waarbij je meteen een gratis krant krijgt. Helaas heeft de krant nog geen mogelijkheden gevonden om aankopen binnen apps te doen (misschien hadden ze dat met PayPal kunnen realiseren?). Daardoor kun je alleen die eerste krant aanschaffen. Voor meer kranten moet je de inloggegevens van nrc.nl gebruiken en heb je dus een digitaal abonnement nodig. Vooral geschikt voor de vaste lezers van NRC dus. Alle aangeschafte kranten zijn ook offline te lezen op je Android-toestel.

Ik heb een krantje aangeschaft en ben gaan kijken wat de gebruikservaring is. Na het downloaden van de krant krijg je een schermvullende weergave van de voorpagina. Daarna kun je door een vingerveeg over het scherm te maken, door de krantenpagina’s bladeren. De weergave is te klein om de artikelen te kunnen lezen. Maar tik je op een artikel, dan ga je meteen naar een weergave van alle artikelen op de betreffende pagina.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt het artikel daarna per stuk lezen, voorzien van afbeeldingen. Met een zoomknop onderin het scherm kun je in- en uitzoomen. De weergave van de artikelen op het scherm is prima. Wel valt me op dat de terugknop nogal korrelig is weergegeven, maar dat komt omdat er waarschijnlijk nog geen rekening is gehouden met schermen die een resolutie van meer dan 480 x 320 hebben. Met de applicatie geeft NRC eigenlijk een gratis krantje weg, want iedereen kan de app installeren, de krant lezen en daarna binnen 24 uur weer deïnstalleren, zonder kosten. Dat kan slechts één keer, dus kies een dag waarop veel interessant nieuws is 😉

Conclusie

Eigenlijk is deze app alleen geschikt voor mensen die al een digitaal abonnement hebben. Is dat bij jou het geval, dan is het handig om ook onderweg je digitale krant te kunnen lezen. Je krijgt de originele opmaak van de krant te zien, inclusief foto’s en grafieken. Wil je artikelen lezen, dan krijg je een geoptimaliseerde weergave op je Android-scherm. De mogelijkheden zijn wel wat beperkt: geen mogelijkheid om artikelen te delen, erover te twitteren en andere extra’s die je vaak in nieuwsapplicaties vindt. Maar de kwaliteit van de artikelen maakt veel goed.

Downloaden via Android-browser: NRC
Meer info: http://epaper.nrc.nl/android.php.
Cijfer: 7,5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's