NS Reisplanner-app gaat je helpen met vinden van een zitplek

Wouter Nijsen
3 juli 2017, 10:31
1 min leestijd
NS Reisplanner-app gaat je helpen met vinden van een zitplek

Vanaf volgend jaar wordt het vinden van een zitplaats in de trein een stuk makkelijker. De Reisplanner-app gaat je hier voortaan mee helpen.

Lees verder na de advertentie.

Handige functie voor NS-app

De NS laat weten dat het volgend jaar een functie aan de Reisplanner-app toevoegt. Hiermee checken reizigers waar in de trein nog zitplaatsen beschikbaar zijn. Dit is vooral handig tijdens de spits, waar vrije zitplekken door de drukte maar lastig te vinden zijn. Door de app te checken, zie je veel sneller waar je nog in de trein kunt zitten.

Voor de functionaliteit maakt de NS gebruik van sensoren die nu al in het spoor zitten. De sensoren worden bij goederentreinen toegepast om het gewicht per rijtuig te meten. Op basis hiervan kijkt de software in welke rijtuigen het relatief zwaar of juist licht is. Vervolgens laat de NS Reisplanner-app in real time zien waar er waarschijnlijk nog zitplekken vrij zijn. In de huidige versie van de app zie je al hoe druk het in de trein is.

Drukte uitgedrukt in kleuren

De NS is van plan om in de app met kleuren aan te geven waar reizigers nog kunnen zitten. Kleurt een gedeelte groen, dan zijn er plekken vrij, bij een rode kleur kun je alleen nog staan. De functie wordt in het voorjaar van 2018 aan de app toegevoegd, maar een specifiekere releasedatum is onduidelijk.

De NS Reisplanner-app kreeg onlangs een flinke update. Naast een vernieuwd design is de app voortaan ook geschikt voor het volledige openbaar vervoer. Daarnaast kun je widgets in de app kwijt, door je favoriete halte te kiezen, waarna je vanaf het homescherm ziet welke bussen er vanaf een halte vertrekken. Ook worden actuele storingen getoond.

Bron: NS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu