Met NS Flex kun je straks achteraf betalen voor je treinreis

Thomas Haenen
20 oktober 2017, 12:55
2 min leestijd
Met NS Flex kun je straks achteraf betalen voor je treinreis

Reizigers kunnen vanaf volgend jaar achteraf betalen voor een treinreis met NS Flex. Via een app kun je onderweg extra’s als een eerste klas-reis activeren.

Lees verder na de advertentie.

NS Flex vanaf 2018 beschikbaar

Met NS Flex hoef je niet meer vooraf saldo te zetten op je ov-chipkaart. In plaats daarvan krijg je aan het einde van de maand een factuur, die via automatische incasso betaald wordt. Zo heb je nog steeds inzicht in je reisgegevens, maar ben je flexibeler in wanneer je betaalt. NS Flex laat je niet alleen achteraf betalen bij de treinmaatschappij, maar ook bij al het andere openbaar vervoer in Nederland. Ook reizen met de bus, tram, metro of ov-fiets worden via NS Flex verrekend.

ns-app

Tegelijkertijd wordt ook de NS-app uitgebreid met enkele nieuwe functies. Je kunt straks onderweg je reis upgraden naar eerste klas. Nu moet je dat nog via een automaat regelen, wat relatief omslachtig is. Ook kun je via de app je abonnement aanpassen, bijvoorbeeld om korting te krijgen tijdens de daluren of om vrij te reizen op één traject.

Een kleine groep gebruikers mag NS Flex al vanaf eind dit jaar testen. In de loop van 2018 wordt de dienst breder uitgerold naar alle Nederlanders, zo laat de treinmaatschappij weten. Aanmelden voor NS Flex kost straks eenmalig tien euro, maar daar krijg je een nieuwe ov-chipkaart bij. Er zijn geen vaste maandelijkse kosten verbonden aan de nieuwe dienst.

NS Reisplanner Xtra downloaden

De nieuwe dienst is overigens geen vervanging van de huidige ov-chipkaart. Ook nadat de dienst voor iedereen beschikbaar is, kun je nog gewoon direct blijven betalen door met je chipkaart in en uit te checken. Met de NS Reisplanner-app krijg je nu al inzicht in je reisgeschiedenis. De app is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download NS Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)

→ Lees ook: de 4 beste alternatieven voor de NS Reisplanner-app

Bron: NS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu