Nu meerdere App-versies onder dezelfde naam in Android Market mogelijk

Redactie
22 juli 2011, 11:49
1 min leestijd
Nu meerdere App-versies onder dezelfde naam in Android Market mogelijk

Android Market ondersteunt nu een feature waar veel ontwikkelaars lang op hebben gewacht: de mogelijkheid om meerder versie van een app onder dezelfde naam in Android Market te zetten. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om in plaats van één allesomvattende app aan te bieden, verschillende versies voor telefoons en tablets te maken en deze toch op dezelfde centrale plaats in Android Market aan de man te brengen. Deze maatregel houdt de wildgroei aan verschillende app-versies voor de consument verborgen, terwijl ontwikkelaar nu gemakkelijker hun app kunnen optimaliseren voor verschillende Android-apparaten.

Tot nu konden ontwikkelaars maar één APK, installatiebestand, aanbieden op de pagina van hun applicatie. Met single APK-support krijgen alle Android-apparaten dezelfde app te zien, onafhankelijk van schermgrootte, chipset en geïnstalleerde Android-versie. Met de toevoeging van multiple APK-support kunnen ontwikkelaars meerdere versies van hun app maken en deze op dezelfde productpagina in Android Market aan blijven bieden. Wanneer gebruikers hun app dan downloaden, kiest Android Market dan de versie die het beste bij hun apparaat past.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens Google I/O van dit jaar kondigde Google al aan dat ze binnenkort multiple APK-support gingen aanbieden. Aangezien er nu meer dan 400 verschillende Android-telefoons en tientallen Android-tablets zijn, lijkt het niet erg waarschijnlijk dat ontwikkelaars hun app apart gaan optimaliseren voor deze apparaten. Wel ligt het voor de hand dat apps worden aangepast voor apparaten met een lage resolutie of hoge resolutie en er meer rekening wordt gehouden met de verschillende processoren.

Bron: Android Developers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's