Nuon Pure Energy Challenge: ontwerp een elektrische auto, win een iPad (advertorial)

Redactie
3 juni 2012, 0:50
2 min leestijd

[ADV] Nuon organiseert de Pure Energy Challenge, een wedstrijd rond elektrische auto’s waarmee je de nieuwe iPad kunt winnen. In de Pure Energy Challenge ga je een auto ontwerpen die volledig gebruik maakt van duurzame energie. Er zijn drie energiebronnen die de auto vooruit helpen: waterkracht, zonne-energie en windenergie.

Samen met andere deelnemers uit Nederland, Duitsland en Zweden probeer je de slimst mogelijke auto te ontwerpen. Een auto die met de beschikbare energie een zo lang mogelijke afstand aflegt. De virtuele auto die tijdens een rit door Europa als eerste de eindstreep haalt, wint de prijzenpot die door Nuon beschikbaar is gesteld.

Lees verder na de advertentie.

Moet je zelf gaan sleutelen in de garage? Welnee! Je krijgt gegarandeerd geen vieze handen, want je gaat aan de slag in een online game. Het voertuig dat je hebt ontworpen maakt gebruik van natuurlijke weersomstandigheden om vooruit te komen: is er op een bepaalde dag weinig zonneschijn, dan valt er ook nauwelijks gebruik te maken van zonne-energie. De weersvoorspelling in het spel is gebaseerd op de real-time weersomstandigheden in Europa. Zo wordt geprobeerd om zo realistisch mogelijke omstandigheden te creëren. Hoe meer je op het weer let, hoe sneller de auto zal zijn. Online kun je de prestaties van jouw auto en de concurrenten real-time volgen. Met de wedstrijd wil Nuon de aandacht richten op e-mobility-oplossingen. Meedoen? Kijk dan snel op de speciale actiepagina.

https://www.youtube.com/watch?v=hglrA1Iuhw4&feature=youtu.be

Maar Nuon’s moederbedrijf Vattenfall doet nog meer om duurzaam rijden mogelijk te maken. Ze hebben samen met autofabrikant Volvo de Volvo V60 Plug-in hybride auto ontwikkeld. De link met Nuon is snel gelegd: om een elektrische auto thuis en op kantoor te kunnen opladen heb je natuurlijk stroom nodig – en daar is Nuon nou net in gespecialiseerd. Op deze manier probeert Nuon e-mobiliteit dichter bij jou als consument te brengen.

Meer info: Nuon Pure Energy Challenge.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu