Nuon Smart Lighting: slimme lampen bedienen via Android-app

Redactie
16 april 2013, 17:38
1 min leestijd
Nuon Smart Lighting: slimme lampen bedienen via Android-app
Smart lighting pakket

Philips introduceerde vorig jaar de Philips Hue, speciale ledlampen die je via een smartphone-app kon bedienen. Maar helaas: er was geen ondersteuning voor Android-smartphones. Gelukkig is er een alternatief: met de vandaag aangekondigde Nuon Smart Lighting-ledlampen kun je je lampen via een Android-app inschakelen en dimmen. De lampen verbruiken maar 7,5 Watt en het energieverbruik is uitgebreid te analyseren.

De Nuon Smart Lighting-lampen verschillen op een aantal punten van de Philips Hue-lampen. Je kunt ze op afstand bedienen, maar je kunt er geen kleurpatronen mee instellen. Ook is er geen open protocol, waarmee externe ontwikkelaars eigen toepassingen kunnen maken. Bij Philips Hue heeft dat al geleid tot allerlei discolampsystemen. Bij Nuon zul je het moeten doen met één kleur warm licht met een lichttemperatuur van 2700 Kelvin.

Lees verder na de advertentie.

Een pakket met twee lampen en een basisstation voor in de meterkast kost €129. Losse lampen gaan voor €29 over de toonbank en je kunt het systeem uitbreiden tot meer dan 500 lampen. Via een abonnement van €2,95 per maand kun je de lampen bedienen, dimmen en de timer instellen. Ook krijg je de verbruiksgegevens van de lampen te zien, waarbij je kunt vergelijken met eerdere dagen, weken, maanden en jaren. Smart Lightning is onderdeel van het pakket Nuon E-manager, dat de energieleverancier in 2011 introduceerde. Je kunt Smart Lighting los gebruiken of combineren met andere E-manager-pakketten. De vraag is alleen: vallen de abonnementskosten niet duurder uit dan wat je met deze lampen bespaart?

Meer info: Nuon Smart Lighting-ledlampen

Nuon Smart Lighting lampen
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu