Nuvifone A50: Garmin-Asus presenteert Android-toestel op MWC
Wouter Nijsen

De alliantie van Garmin-Asus heeft al meerdere keren op het punt gestaan een Android-telefoon te presenteren, maar steeds gebeurde dat om één of andere reden niet. Dit heeft de geloofwaardigheid van deze smartphone producent geen goed gedaan en lange tijd werd er oprecht getwijfeld of Garmin-Asus wel bezig was met een Android-toestel of dat het Android alleen maar gebruikte om in de publiciteit te blijven.

Het lijkt er nu echter op dat men daadwerkelijk van plan is de nüvifone A50 tijdens het komende MWC in Barcelona eindelijk te gaan presenteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De nüvifone draait op Android 1.6 en heeft een 3 megapixel camera en een 3,5Inch capacitief HVGA-scherm. Het interne geheugen is 4GB groot en de userinterface is aangepast, wat voor een groter bedieningsgemak zou moeten zorgen. Garmin-Asus heeft de A50 voorzien van een aantal eigen applicaties die locatie-gebaseerde informatie geven over bijvoorbeeld het weer, files of brandstofprijzen.  Uiteraard heeft de A50 GPS voor plaatsbepaling en een mogelijkheid je locatie op basis van het netwerk vast te stellen. Standaard is het toestel voorzien van stembegeleide navigatie-software inclusief kaartmateriaal. Dat Gamin-Asus de Nüvifone A50 als een echte navigatie-telefoon ziet blijkt ondermeer uit het feit dat er standaard een autohouder en -lader wordt meegeleverd.

Uiteraard zijn de standaard Android toepassingen ook op de A50 aanwezig zoals bijvoorbeeld Gmail, webbrowser en de Android Market. Daarnaast is de A50 voorzien van Exchange voor het synchroniseren van je e-mail, agenda en contactpersonen. Als Garmin-Asus er in slaagt de prijs laag te houden kan de A50 een interressante Android navi-telefoon zijn. Maar door het vele uitstellen Gamin-Asus is het wellicht handig eerst de presentatie tijdens het MWC af te wachten voor je de A50 bovenaan je verlanglijstje zet.

Via: BusinessWire

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.