NVIDIA laat kracht van Tegra 3 (Kal-El) quad-core processor zien in demovideo

kal-el nvidiaNVIDIA is bezig met een nieuwe quad-core processor die we binnenkort in diverse tablets kunnen verwachten, zoals je eerder kon lezen. De nieuwe processor heeft vier kernen en draagt de naam Kal-El. Hij zal onder andere worden gebruikt in Amazon’s toekomstige Hollywood-tablet maar ook in de Motorola Xoom 2. Om de kracht van deze nieuwe processor te demonsteren hebben ze een video gemaakt, waarin ze het renderen van dynamische belichting op een mobiel apparaat laten zien. De 12-core grafische chip van NVIDIA zorgt daarbij voor indrukwekkende 3D-beelden. Als demonstratie ziet het er indrukwekkend uit en we kunnen niet wachten totdat dit op tablets te krijgen is. Vooral voor gamers lijkt Kal-El iets om naar uit te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bij de Tegra 2 van NVIDIA duurde het een behoorlijke tijd na de aankondiging dat de eerste smartphones en tablets met de processor op de markt verschenen. Bij Kal-El zou dat iets korter moeten duren: de eerste tablets worden rond augustus verwacht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.