De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Nvidia Shield-opvolger in de maak: tweede kans voor Android TV?

Rick van der Veer
8 december 2016, 15:12
1 min leestijd
Nvidia Shield-opvolger in de maak: tweede kans voor Android TV?

Nvidia gaat een nieuwe versie van de Shield-settopbox presenteren tijdens CES 2017. De vernieuwde versie zou met betere hardware uitgebracht worden, maar geen radicale vernieuwingen met zich meebrengen.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield 2017

Nvidia gaat op elektronicabeurs CES een nieuwe versie van zijn Android TV-console Shield uitbrengen, zo beweert SlashGear. De vernieuwde Shield zal niet veel grote vernieuwingen met zich meebrengen. Wel krijgt het kastje ondersteuning voor wifi-ac-netwerken, iets wat zijn voorganger niet aan boord had. Ook wordt de meegeleverde controller energiezuiniger doordat deze met Bluetooth Low Energy gaat werken in plaats van WiFi Direct.

Tijdens de presentatie zal Nvidia flink inzetten op 4K. Google heeft vandaag namelijk een grote hoeveelheid 4K-content op Google Play beschikbaar gemaakt en het is de verwachting dat de Nvidia Shield 2017 neergezet wordt als een betaalbare 4K-speler. Of het ook mogelijk wordt om games in 4K naar de Shield te streamen is nog niet helemaal duidelijk.

Nvidia Shield 2017

De Shield loopt op Android TV, een versie van Android die bedoeld is om goed uit de verf te komen op een televisie. Er zijn allerlei apps beschikbaar voor Android TV voor multimedia, zoals Netflix, Plex en YouTube. Ook heeft Android TV Google Cast-ondersteuning, net zoals een Chromecast. Bovendien is de Shield uitermate geschikt voor Android-games dankzij de meegeleverde controller. Als je een pc met een GeForce GTX-kaart hebt op hetzelfde netwerk kun je daarnaast je games streamen naar je televisie op de Shield.

CES 2017

CES 2017 zal plaatsvinden van 5 tot en met 8 januari in Las Vegas. Op dat evenement zal Nvidia de nieuwe Shield presenteren. Op Android-gebied zullen er geen grote aankondigingen gedaan worden, maar sommige bedrijven zullen hier smartwatches of midrange smartphones presenteren.

Lees het laatste nieuws over Nvidia

Bron: SlashGear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu