Nvidia roept Shield-wandadapters terug: controleer nu jouw apparaat

Erwin Vogelaar
9 augustus 2017, 20:14
2 min leestijd
Nvidia roept Shield-wandadapters terug: controleer nu jouw apparaat

Bezit je een Nvidia Shield Tablet of Shield TV, dan raden we aan om de apparaten te controleren. Mogelijk moeten de Shield-adapters namelijk omgeruild worden.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield-adapters teruggeroepen

Nvidia roept specifieke wandadapters terug die worden gebruikt om je Shield Tablet of Shield TV aan het stopcontact aan te sluiten. Deze adapters kunnen namelijk breken en vervolgens een elektrische schok geven. Het gaat om apparaten die verscheept zijn tussen juli 2014 en mei 2017. Er zijn twee manieren om te controleren of jouw adapter gevaarlijk is en je deze moet omruilen.

Haal de adapter uit het stopcontact en verwijder het plaatje achterop de adapter door deze omhoog te schuiven. Dit werkt zoals op onderstaande afbeelding.

nvidia shield adapter

Na het wegschuiven van het plaatje zie je op de adapter een grid met cijfers, vakjes en gaatjes. Zit er bij jou geen gaatje in de laatste twee driehoekjes van rij 16, dan moet je adapter terug ter vervanging.

nvidia shield adapter

Er is ook een tweede manier om te controleren of je adapter omgeruild moet worden. Staat er in geen van de cirkels in de hoeken van de adapter een ‘B’, zoals in onderstaande afbeelding? Dan moet je adapter omgeruild worden.

Een nieuwe adapter aanvragen

Om een gratis vervangende wandadapter aan te vragen ga je naar deze pagina. Hier vind je nogmaals alle informatie over het identificeren van de kwetsbare adapters. Bij stap drie vul je jouw gegevens in en hoeveel adapters, Shield Tablets en Shield TV’s je hebt.

Onderaan het formulier staat een vakje dat je moet aanvinken voor het verzenden van het formulier. Met dit vakje ga je akkoord dat je de gevaarlijke adapter weggooit en wacht op de vervanging die Nvidia opstuurt. Dit is de meest veilige actie die je kunt ondernemen. Hopelijk is Nvidia snel met het verzenden van de nieuwe adapters.

Lees het laatste nieuws over Nvidia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu