Zo ziet Android 6.0 voor de Nvidia Shield K1 er uit

Erwin Vogelaar
16 december 2015, 19:43
1 min leestijd
Zo ziet Android 6.0 voor de Nvidia Shield K1 er uit

Later deze maand moet de Nvidia Shield K1-gametablet de upgrade naar Android 6.0 Marshmallow krijgen. Nvidia toont alvast hoe dat er uit komt te zien.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield Android 6.0

De Nvidia Shield is een tablet speciaal gemaakt voor gamers. Niet alleen kun je makkelijk een controller aansluiten en Android-games op een groot scherm spelen, ook werkt de tablet samen met Nvidia-videokaarten om pc-games naar het scherm te streamen. In november kwam de Nvidia Shield K1 uit, de nieuwste versie van de tablet draaiend op Android Lollipop. Daar komt later deze maand nog verandering in met een upgrade naar Android 6.0 Marshmallow.

Android 6.0 Marshmallow now on NVIDIA SHIELD tablet K1

In een video laat Nvidia alvast zien hoe de nieuwste versie van Android op de tablet er uit gaat zien. Hier zien we de bekende Android 6.0-functies terug. Zo laat Nvidia de nieuwe app-permissies zien, hoe je nu makkelijker je apps kunt vinden door het overzicht met zoekfunctie en hoe je nu apps automatisch op een sd-kaart laat  installeren.

Ook is er met de update een nieuwe Shield Camera-app toegevoegd en is GeForce Now, de streamingdienst om pc-games op de tablet te spelen, verbeterd. Het is nog niet duidelijk wanneer je de update naar Marshmallow beschikbaar komt. Nvidia stelt zelf dat de Android 6.0-update  nog deze maand wordt uitgerold, dus dat zal nog  snel gebeuren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu