Android Lollipop-update voor Nvidia Shield nu beschikbaar
Wouter Nijsen

Aanvankelijk stond gepland dat de Nvidia Shield Android Lollipop morgen zou ontvangen, maar nu blijkt dat de update is vandaag al uitgekomen voor de gamingtablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nvidia Shield Android Lollipop

Nvidia Shield Android LollipopEigenaren van de tablet zullen niet ontevreden zijn met de onverwacht vroege update naar Android Lollipop. Deze weegt ruim 700MB en staat bol van nieuwe functionaliteiten. Zo zijn Grid On, een on-demand gamingservice van Nvidia, en de DirectStylus Launcher toegevoegd. Ook is de console-modus verbeterd en is het nu mogelijk om 4K-beelden naar externe beeldschermen of televisies te sturen. De gamingtablet ondersteunt na de update ook USB Y-kabels. Tot slot zijn er de nodige verbeteringen op het gebied van performance en de oplaadmogelijkheden doorgevoerd.

Meer over de Nvidia Shield

Nvidia Shield Android Lollipop
De Nvidia Shield is een tablet voor fanatieke  gamers en dat komt met name door de goede specificaties van het apparaat en de bijhorende controller. Laatstgenoemde is voorzien van een d-pad, twee analoge sticks en fysieke knoppen, waardoor gamen op een tablet ineens een stuk interessanter wordt. De tablet huisvest verder  behoorlijk goede specificaties. Het apparaat heeft een 8 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en wordt aangestuurd door een Tegra K1-processor.

Dit is een quadcore-processor met 192 gpu-kernen,  waarmee  er erg  mooie beelden uit de tablet geperst worden. Verder is er 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB opslagruimte aanwezig. De Shield kenmerkt zich door de mogelijkheid om pc-games naar de tablet te streamen. Hiervoor is echter wel minimaal een GeForce GTX650-videokaart benodigd.

Nvidia Shield Tablet kopen

Je kunt de Nvidia Shield Tablet kopen voor 399 euro bij Paradigit (Meer info). Bij dezelfde aanbieder kun je terecht voor de Wireless Controller, die 60 euro kost.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.