Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Eindelijk: dit is er nieuw in de NVIDIA Shield Android 8.0-update

Thomas Haenen
28 juni 2018, 11:44
3 min leestijd
Eindelijk: dit is er nieuw in de NVIDIA Shield Android 8.0-update

Het heeft even geduurd en er waren wat valse starts, maar NVIDIA en Google zijn eindelijk begonnen met de uitrol van Android 8.0 voor de Shield TV. Deze NVIDIA Shield Experience Upgrade 7.0 introduceert onder andere een compleet nieuw homescreen.

Lees verder na de advertentie.

NVIDIA Shield Experience Upgrade 7.0 beschikbaar

Android 8.0 is per direct beschikbaar voor de NVIDIA Shield TV. Gebruikers van de mediaspeler krijgen automatisch een notificatie zodra ze de update, onderdeel van de ‘Shield Experience Upgrade 7.0’, kunnen downloaden. Die software heeft behoorlijk lang op zich laten wachten. In augustus 2017 verscheen Android 8.0 al voor smartphones, maar de Android TV-versie werd uitgesteld omdat fabrikanten niet tevreden waren met de nieuwe interface.

NVIDIA Shield Experience Upgrade 7.0

Nadat die klachten werden opgelost en de update gepland stonv voor eind mei, werd ook die release teruggeduwd. Dit omdat er plots veel bugs opdoken. Nu is de software eindelijk beschikbaar voor de NVIDIA Shield TV, de populairste mediaspeler met Android TV. Het apparaat verscheen oorspronkelijk in 2015, maar heeft sindsdien verschillende grote updates ontvangen. We hebben de belangrijkste verbeteringen in de update voor je op een rijtje gezet.

1. Een vernieuwd homescreen

Voorheen had Android TV een nogal statisch homescreen. Bovenaan stond een rij icoontjes met films, series en games die door Google en NVIDIA gepromoot werden, gevolgd door een aantal rijen met snelkoppelingen naar gedownloade apps. Daar komt verandering in: het homescreen wordt meer gepersonaliseerd, en laat je direct verder gaan met de films en series waar je mee bezig was.

Het nieuwe Android TV-homescreen is opgedeeld in drie secties. Bovenaan staat een rij met je favoriete apps. Wil je een lijst met al je apps zien, dan moet je de homeknop op de afstandsbediening of controller ingedrukt houden.

NVIDIA Shield Experience Upgrade 7.0

Daaronder staat het nieuwe ‘Play Next’-overzicht. Daarin kun je films, series en games zetten die je verder wil kijken. Heb je bijvoorbeeld een YouTube-video die te lang is om in één keer te checken, of je bent halverwege een marathon van alle Fast & Furious-films afgehaakt, dan kun je ze daar in het overzicht plaatsen. Om iets toe te voegen aan de ‘Play Next’-lijst, scrol je omlaag in het homescreen en houd je de homeknop ingedrukt op content die je wil toevoegen.

Onder dat overzicht vind je namelijk handige snelkoppelingen naar content van de apps die je het meest gebruikt. Je hoeft dus niet meer de Netflix-app te openen om daar naar nieuwe afleveringen van Terrace House te zoeken: die worden direct op het homescreen getoond. Ook voor YouTube, Amazon Prime, Google Play Movies en enkele andere populaire streamingdiensten worden deze nieuwe ‘Channels’ getoond, zoals Google ze noemt.

2. Bijgewerkte apps en meer games

Met de update worden ook een aantal populaire apps herzien. Helaas is het merendeel daarvan alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Een paar zijn echter relevant voor ons. Zo hebben Amazon Prime Video en de YouTube-app een nieuwe look.

Ook kun je een andere stem kiezen voor de Google Assistant via de instellingen, en is er betere ondersteuning voor domotica als Arlo-beveiligingscamera’s en de IKEA Tradfri-lampen. Die kun je vanuit Shield aansturen. Tot slot zijn er vier nieuwe games gelanceerd: Shadowgun Legends, Crashlands, Morphite en Dandara.

3. Ondersteuning voor controllers

Voor gamers is er nog ander goed nieuws: de Shield TV biedt voortaan betere ondersteuning voor populaire controllers. Je kunt ook je Xbox 360- of PlayStation 4-controllers aansluiten op de mediaspeler. Omdat de Shield TV ook gebruikt kan worden om populaire games als The Witcher en Metal Gear Solid te streamen, is het daarmee haast een geduchte concurrent voor andere consoles.

→ Lees ook onze NVIDIA Shield TV review en ontdek wat de mediaspeler allemaal kan

Bron: NVIDIA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu