Android-console Nvidia Shield krijgt betere gamestreaming

Gijs Ettes
19 oktober 2013, 11:08
1 min leestijd
Android-console Nvidia Shield krijgt betere gamestreaming
Nvidia Shield Android

De Nvidia Shield, de draagbare spelcomputer die op Android 4.2.1 (Jelly Bean) draait, krijgt op 28 oktober Gamestream-functionaliteit. Daarmee kan het apparaat, dat wordt aangedreven door een Tegra 4-processor, ruim 50 pc-games afspelen.

Fabrikant Nvidia werkt hard om de ondersteuning uit te breiden en besteedt ook aandacht aan het oplossen van proberen met lag, waarmee sommige gebruikers kampen. Daarnaast wordt het op termijn wellicht mogelijk om Gamestream buiten de deur te gebruiken met behulp van de Nvidia GRID cloud gamingservice.

Lees verder na de advertentie.

Pc-games streamen met de Nvidia Shield

Nvidia Shield bood al de mogelijkheid om games te streamen die draaien op een desktopcomputer met een Nvidia GTX 650 of hoger. Die functie was echter tot voor kort in bèta. Onder het aanbod games dat kan worden gestreamd vallen onder andere Batman: Arkham City, BioShock Infinite en Borderlands 2. Ook zijn games als Dead Trigger, Shadowgun en Riptide GP 2, oorspronkelijk titels op Android, geoptimaliseerd voor gebruik op de Nvidia Shield.

Nvidia Shield specificaties

De Nvidia Shield is uitgerust met een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De handheld spelcomputer heeft twee analoge joysticks, een d-pad en diverse actieknoppen. Verder is de Shield uitgerust met een 1.9 GHz quad-core-processor (Cortex-A15), 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen.

Categorieën: Android OS, Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's