De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nvidia pauzeert Android 6.0-update voor Shield Tablet

Erwin Vogelaar
2 februari 2016, 20:30
2 min leestijd
Nvidia pauzeert Android 6.0-update voor Shield Tablet

Naast de nieuwere Nvidia Shield K1, krijgt nu ook de originele Shield Tablet de update naar Android 6.0 Marshmallow. Dit gaat echter niet bepaald zonder problemen.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield Marshmallow

Eind december 2015 kreeg de Nvidia Shield Tablet K1 de update naar Android 6.0 Marshmallow en nu is ook de originele Shield aan de beurt. De update verloopt echter niet zo soepel als bij de K1, omdat bij menig Shield-bezitter de wifi plots niet meer werkt. Dit is nogal een kwalijke zaak voor een apparaat waar de belangrijkste functie het streamen van pc-games is. De update naar Android 6.0 is daarom op dit moment stopgezet totdat Nvidia een oplossing heeft.

Android 6.0 Marshmallow now on NVIDIA SHIELD tablet K1

Niet alle gebruikers hebben last van de update, maar op het forum van Nvidia biedt het bedrijf enkele tips om eventuele problemen te verhelpen. Zo wordt er aangeraden om de tablet twee of drie keer te herstarten, vervolgens de tablet twee of drie keer volledig uit en aan te zetten, de tablet enkele uren uit te laten en uiteindelijk om een factory reset te doen. Die laatste tip lijkt voor menig gebruiker wel te werken, maar dergelijke drastische methodes zijn natuurlijk niet de bedoeling.

Shield-bezitters zijn gretig voor de update, want met Marshmallow krijgen de tablets enkele nieuwe functies. Naast de algemene nieuwe Marshmallow-functies, zoals energiebesparende stand Doze, app-machtigingen en Google Now on Tap, krijgen de tablets ook een nieuwe camera-interface voor mooiere foto’s. Ook kan de sd-kaart met de update als intern geheugen gebruikt worden. Nvidia raadt daarom aan om voor de update wel even een back-up van het geheugenkaartje te maken.

Nvidia Shield

De Nvidia Shield is een tablet speciaal gemaakt voor gamers. Niet alleen is er makkelijk een controller aan te sluiten om Android-games beter te kunnen spelen, maar je kunt dus ook games van je pc met een flinke Nvidia-videokaart naar de tablet streamen.

Bron: Nvidia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu