Android-spelcomputer Nvidia Shield naar Nederland voor 199 euro

Wouter Nijsen
15 maart 2016, 15:59
2 min leestijd
Android-spelcomputer Nvidia Shield naar Nederland voor 199 euro

Nvidia maakt bekend dat de Shield, een settopbox waarmee je games kunt streamen en spelen, vanaf donderdag in de Nederlandse winkels ligt. Het apparaat kost 199 euro.

Lees verder na de advertentie.

Nvidia Shield release

De Nvidia Shield is standaard voorzien van de nieuwste versie van Android TV, het besturingsysteem dat is ontwikkeld voor het grote scherm. Voor Android TV zijn apps als Netflix, Plex en YouTube beschikbaar, zodat je op de Nvidia Shield beelden in 4K naar je televisie kunt streamen. Standaard is de Google Cast-functie ingebouwd, waardoor het apparaat op eenzelfde manier werkt als de Chromecast. Tevens heb je op de Shield toegang tot Google Play om apps te downloaden.

Nvidia Shield release

Vanaf aanstaande donderdag (17 maart) is de Nvidia Shield officieel in Nederland verkrijgbaar. Er verschijnen twee verschillende versies van de Shield: een met 16GB opslag (199 euro) en een 500GB-variant van  299 euro. Bij beide versies is de opslag uit te breiden met een sd-kaartje of usb-stick. Daarnaast is het mogelijk om voor 59 euro een extra gamecontroller aan te schaffen.

Games streamen in full-hd

De Nvidia Shield is vooral bedoeld als spelcomputer. Je hebt de optie om een GeForce Now-abonnement te nemen, een dienst waarmee je games vanuit de cloud naar de spelcomputer streamt. Hierbij gaat het om volwaardige spellen die je ook op de PlayStation 4 en Xbox One vindt. GeForce Now is de eerste drie maanden gratis en kost daarnaast 9,99 euro. Hiervoor krijg je ruim 90 verschillende spellen. Volgens Nvidia worden games in full-hd met 60 frames per seconden afgespeeld. Hiervoor hebben gebruikers wel een snelle internetverbinding nodig.

De Nvidia Shield verscheen vorig jaar in de Verenigde Staten en is voorzien van krachtigere hardware. Het apparaat beschikt over een Tegra X1-processor, 3GB aan RAM en de mogelijkheid om surround sound door te voeren. Ook is er ondersteuning voor  wifi, ethernet, hdmi 2.0, usb 3.0 en hdcp 2.2.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu